Παναγιώτης Ιγγλέσης: «Οι λόγοι που κατεβαίνω υποψήφιος με τον Ανουσάκη», μίνι συνέντευξη από τον π. Διευθυντή της Διεύθυνσης Μελετών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Με αφορμή το γεγονός πως σπάνια στην περιοχή μας κατέρχονται ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι πρώην κρατικοί λειτουργοί της Δημόσιας Διοίκησης με εμπειρία σε κεντρικό και πανελλαδικό επίπεδο συναντήσαμε και μιλήσαμε με το στέλεχος της παράταξης «Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον», Παναγιώτη Ιγγλέση, που ήδη έχει ξεκινήσει σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης στο Δήμο Αργοστολίου. Το τι μας απάντησε ο κ. Ιγγλέσης στην πρώτη του μίνι συνέντευξη, μπορείτε να διαβάσετε αμέσως παρακάτω.
-Πως αποφασίσατε μετά από μία αξιοσημείωτη καριέρα στην Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς να εισέλθετε στο δύσκολο και συγκρουσιακό πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δη στο Δήμο Αργοστολίου που όλα δείχνουν πως η πολιτική αντιπαράθεση θα πιάσει κόκκινο;
«Κατ΄ αρχήν είμαι γέννημα θρέμμα της Κεφαλονιάς, αγαπώ το νησί μου που είναι πανέμορφο και θεώρησα καθήκον μου να συμβάλω κι εγώ με τις συγκεκριμένες γνώσεις μου επί του τομέα της Δημόσιας Διοίκησης στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό της ποιότητας των υπηρεσιών στο Δήμο που κι εγώ είμαι μέλος του. Κατά την άποψή μου η παρούσα δημοτική αρχή υστερεί στην αποτελεσματικότητα της δράσης της και λειτουργεί χωρίς προγραμματισμό και σχεδιασμό όπως στην περίπτωση της δημοτικής αγοράς Αργοστολίου που είδαμε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύση Μινέτο να βγάζει φωτογραφίες για επικοινωνιακό σόου και να κάνει τον θεωρητικό αναλυτή γενικά κι αόριστα. Στην περίπτωση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου που προβλέπεται στο οικόπεδο του Δήμου Αργοστολίου στο Ασπρόχωμα με μόνη πληροφορία που μας έδωσε ο κύριος Μινέτος πως θα κάνει επικαιροποίηση μελέτης που κι αυτό ακόμα είναι αμφισβητούμενο μετά από τόσες δεκαετίες, καθώς ουσιαστικά απαιτείται νέα μελέτη».
-Δεν μας είπατε για ποιούς λόγους επιλέξατε την παράταξη με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη;
«Με τον Νίκο Ανουσάκη έχω μία προσωπική γνωριμία αρκετών ετών κι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση κι εμπιστοσύνη, ενώ και σε καθαρά πολιτικό επίπεδο παρακολουθώ την πορεία και την στάση του εδώ και χρόνια και θεωρώ πως σ’ αυτή την φάση είναι ο καταλληλότερος κι ο πλέον ικανός για να φέρει την εκλογική νίκη, αλλά και να διοικήσει, μαζί με την αξιόλογη πολιτική ομάδα που τον περιβάλει, τον μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου με διαφάνεια και με παραγωγή συγκεκριμένου έργου. Επίσης τον θεωρώ ανατρεπτικό στην σκέψη και στην πρακτική κι είναι ο μόνος που μου δημιουργεί την πεποίθηση πως έχει την τόλμη και την αντοχή να συγκρουστεί με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων που στρέφονται κατά των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του τόπου».
-Αν εκλεγείτε τι θεωρείται πως είναι το πρωτεύον να γίνει άμεσα και ποιες οι βασικές σας προτεραιότητες;
«Το κύριο σε πρώτη φάση είναι να υπάρξει ετήσια στοχοθεσία με κριτήρια την σπουδαιότητα και την εξυπηρέτηση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Για παράδειγμα πρώτη ανάγκη για την πρωτεύουσα του Δήμου μας είναι η δημιουργία επιτέλους χώρων στάθμευσης, τομέα στον οποίο η παρούσα δημοτική απέτυχε παρά τις πολυδιαφημισμένες μελέτες, ουσιαστικά κοροϊδεύοντας την τοπική κοινωνία, ενώ ως την περιφέρεια του Δήμου μας η πρώτη ανάγκη είναι η δημιουργία compact βιολογικών ανά περιοχή, ώστε να απαλλαγούμε απο το αίσχος των βόθρων που μας παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες».
-Θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε μέχρι τις εκλογές, κάτι να συμπληρώσετε για το κλείσιμο σήμερα;
«Θα ήθελα να τονίσω πως η πολιτική μου φιλοσοφία συνίσταται στο τι θέλουμε να πετύχουμε, πως θα το πετύχουμε και πότε θα το πετύχουμε; Και με αυτό το σκεπτικό θα κινηθώ προσωπικά σε όποιον τομέα ευθύνης θα ασχοληθώ με σκοπό να φέρουμε τον δημότη δίπλα μας».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed