Το ξύλο της… αρκούδας, τα σοβαρά επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Διλινάτα και Παλληξουριακό ανάγκασαν τον διαιτητή να διακόψει οριστικά το ματς

Ένα ματς την χρονιά έχουν να χαρούν οι φίλαθλοι της Κεφαλονιάς, τον τελικό Κυπέλλου και αυτός αμαυρώθηκε από σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο του Αργοστολίου και ανάγκασαν τον διαιτητή της αναμέτρησης να διακόψει το παιχνίδι.
Αυτό έγινε στο 79ο λεπτό, αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχαν τα Διλινάτα. Ακολούθησε πανδαιμόνιο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με μπουνιές, σπρωξιές βρισιές, μπουκαλοπόλεμο και φωτοβολίδες αναγκάζοντας τον διαιτητή να διακόψει στην αρχή προσωρινά την αναμέτρηση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο διάστημα αυτό απέβαλλε τον Μπράτι από τον Παλληξουριακό, τον Γεωργόπουλο από τα Διλινάτα, αλλά και τον προπονητή των Διλινάτων, Γιώργο Τόγια. Τα επεισόδια ξεκίνησαν αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε ο Λουκάτος, με την μισή ομάδα των Διλινάτων να πανηγυρίζει μαζί με την κερκίδα και την άλλη μισή να επιδίδεται σε πυγμαχικό αγώνα με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του Παλληξουριακού. Οι δύο προπονητές, Ηλίας Ζερβός και Γιώργος Τόγιας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο στην αρχή ως ειρηνοποιοί, ωστόσο πολύ γρήγορα αναμείχθηκαν στους καυγάδες. Μπράτι και Τόγιας ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα να αποβληθούν ακαριαία από τον διαιτητή Καραΐσκο, που στη συνέχεια μοίρασε πολλές κίτρινες κάρτες, μία εξ αυτών ήταν η δεύτερη στον Γεωργόπουλο, που αποβλήθηκε και εκείνος. Στη συνέχεια τον… λόγο πήρε η εξέδρα, με τους πιο φανατικούς να εκτοξεύουν μπουκάλια και φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο κ. Καραΐσκος να ζητήσει την εκκένωση του γηπέδου για να να συνεχιστεί ο αγώνας.
Κάποιοι από τους 1500 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, ανάμεσά τους ο Βουλευτής του νομού μας, Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός και ο π. Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος έφυγαν, ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία έμεινε στις κερκίδες. Παρά τις εκκλήσεις για εκκένωση και αφού είχε περάσει περίπου μισή ώρα ο διαιτητής ξαναβγήκε στον αγωνιστικό χώρο, κάλεσε τους δύο αρχηγούς και τους εξήγησε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους και αφού πήρε το πράσινο φως και από την αστυνομική δύναμη, τους ανακοίνωσε ότι το ματς διακόπτεται οριστικά και θα συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία που θα ορίσει η αρμόδια αρχή. Πριν όμως φτάσουμε στη συνέχιση το παιχνιδιού το φύλλο αγώνα θα φτάσει και θα εξεταστεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚΙ και αν δεν υπάρχει κάτι επιβαρυντικό κατά της μίας ομάδας τότε είτε θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε είτε θα διακοπεί ο θεσμός και η Ένωσή μας φέτος δεν θα έχει Κυπελλούχο. Το ματς διακόπηκε στο 79ο λεπτό με το αποτέλεσμα στο 1-1. Είχαν σκοράρει ο Μπράτι από πλευράς Παλληξουριακού στο 69 και είχε ισοφαρίσει από πλευράς Διλινάτων ο Λουκάτος στο 78. Για την ιστορία, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν σχεδόν ισοδύναμες στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι την στιγμή της διακοπής το σκορ ήταν δίκαιο.
Να μην μείνουμε μόνο στα επεισόδια και να γράψουμε πέντε πράγματα για το παιχνίδι, που στο πρώτο του ημίχρονο ήταν κακό. Τα Διλινάτα μπήκαν με σκοπό να… καταστρέψουν στο παιχνίδι του Παλληξουριακού, που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Όλα και όλα έγιναν τρία σουτ στο πρώτο 45λεπτο από την ομάδα του Ληξουρίου, στο 6 από τον Αντωνάτο και στο 31 και 40 από τον Μπράτι που πέρασαν άουτ. Στο δεύτερο μισό η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν να διεκδικήσουν την νίκη. Στο 49 κόρνερ του Κουμαριώτη, σουτ εντός περιοχής από τον Χασάι, η μπάλα μόλις άουτ. Στο 50 ο Λεπενιώτης δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Διλινάτων, ενώ στο 53 ήταν η σειρά του Σκάρπου να νικήσει τον Κόμητα στο σουτ που έκανε. Στο 63 ο Λουκάτος θα αναγκάσει τον τερματοφύλακα του Παλληξουριακού να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ στο σουτ που έκανε εκτός περιοχής. Στο 69, μετά από λάθος του Φωκά ο Λεπενιώτης κέρδισε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε στον αμαρκάριστο Μπράτι και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Παλληξουριακό. Στο 73 ο Μαγδαλινός κράσε όρθια τα Διλινάτα στο σουτ του Λεπενιώτη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γιάρσερμπακ παραλίγο να γίνει μοιραίος, αφού η κεφαλιά που έκανε προς τα πίσω λίγο έλειψε να πετύχει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ. Και φτάνουμε στο 78 όταν μετά από σέντρα του Κουμαριώτη από τα αριστερά, ο Χασάι θα πιάσει την κεφαλιά, ο Σκάρπος θα αποκρούσει και στην επαναφορά ο Λουκάτος με κομτινό σουτ θα γράψει το 1-1 για τα Διλινάτα. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης τιμήθηκε με ειδική πλακέτα ένας από τους παλαιότερους και αξιολογότερους παράγοντες του Παλληξουριακού, ο Σπύρος Γιουλάτος.
ΔΙΛΙΝΑΤΑ: (Γιώργος Τόγιας), Μαγδαλινός, Γεωργόπουλος, Κοσμετάτος, Κουράνης, Φωκάς, Κουμαριώτης, Χασάι, Τζωρτζάτος Διον., Καλαφάτης, Κόμητας, Λουκάτος.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: (Ηλίας Ζερβός), Σκάρπος, Πολυδωράτος, Γιάρσεμπακ, Λυκούδης (58 Μαλλιώρης), Κουκουβίνος, Αντωνάτος (58 Ακριστινέι), Μπράτι, Χατζάι, Σπυράτος, Λεπενιώτης, Συριάτος (35 Κρίστο).
Σημείωση: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε εδώ

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed