Κρίμα, παρά την προσπάθεια δεν τα κατάφεραν οι διοργανωτές, όλοι ένα «μπουλούκι» με σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος στον 11ο Βαλλιάνειο Αγώνα, απών ο Δήμος Αργοστολίου

Μπορεί η προσπάθεια των διοργανωτών να ήταν συγκινητική, αλλά δεν δικαιολογούνται λάθη και μάλιστα σοβαρά, μετά από δέκα διοργανώσεις του παρελθόντος. Ο 11ος Βαλλιάνειος Αγώνας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας.
Τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας (κυρίως στην πλατεία και τον πεζόδρομο) και το γενικό… «μπάχαλο» οδήγησαν μάλλον σε αποτυχία τον Βαλλιάνειο Αγώνα (10 χιλιόμετρα) και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, αφού δεν ήταν ούτε ο πρώτος, ούτε ο δεύτερος, ούτε καν ο έκτος. Ήταν ο ενδέκατος και τα λάθη απαγορευτικά. Δυστυχώς, μια από τα ίδια! Ποδήλατα και πατίνια στην πλατεία την ώρα που έτρεχαν οι αθλητές, γονείς να μπερδεύονται με τα παιδιά τους που έτρεχαν, θεατές μέσα στις γραμμές των αθλητών και άλλα παρατράγουδα, που δεν διορθώνονται όσα χρόνια και να περάσουν, όσοι αγώνες και να γίνουν. Ο Δήμος Αργοστολίου δεν υπήρχε πουθενά στον ορίζοντα, αφού μέχρι και τις σιδερένιες μπάρες (κολωνάκια) είχαν ξεχάσει να κατεβάσουν στην διασταύρωση Ριζοσπαστών και Μομφεράτου, με αποτέλεσμα οι αθλητές να τρέχουν για λίγα μέτρα… στιπλ για να τις ξεπεράσουν. Τι να κάνεις τους χορούς της σχολής της Ελισάβετ Λιβιεράτου και τους αγώνες επίδειξης καράτε, όταν κινδυνεύεις να τραυματιστείς ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ελπίζουμε του χρόνου να διοργανωθεί «κανονικός» Βαλλιάνειος σε πλήρη συνεννόηση των διοργανωτών με τον Δήμο Αργοστολίου. Για την ιστορία πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο Σπύρος Σκαφιδάς, δεύτερος ο Βασίλης Λάσκαρης και τρίτος ο Παύλος Χάλδας. Αναφορικά με τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Στεφανία Μπενάκη, δεύτερη η Κατερίνα Καραπέτσου και τρίτη η Γαλάτια Ερικέτη. Νωρίτερα, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την συμβολή τους στον αθλητισμό της Κεφαλονιάς στην Ανδριάνα Βασιλάτου, στον Χάρη Πρεντάνο και τον Γεράσιμο Αντωνάτο (παρέλαβε ο Ηλίας Αντωνάτος).
Σημείωση: Πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα δείτε εδώ

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed