Συνάντηση προγράμματος «Αλιευτικός Τουρισμός» στα Σβορωνάτα

Την Τετάρτη 10/5, πραγματοποιήθηκε ημερήσια συνάντηση εργασίας στην Κεφαλονιά στην Μαρίνα της Αγίας Πελαγίας στα Σβορωνάτα, σε συνέχεια της διημερίδας που συνδιοργάνωσαν η Αναπτυξιακή Ολυμπίας και η Αναπτυξιακή Καβάλας με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός» – «Δράση 5: Ενημέρωση και ενίσχυση δεξιοτήτων των επαγγελματιών αλιέων για την διεξαγωγή αλιευτικού τουρισμού» στο πλαίσιο του ΕΠΑΛΘ 2014-2020. Σκοπός η επίδειξη της εναλλακτικής αυτής καλής τουριστικής πρακτικής που έχει αναπτυχθεί στην Κεφαλονιά τα τελευταία χρόνια από επαγγελματίες αλιείς.
Στη συνάντηση συμμετείχαν τα τοπικά μέλη του νεοσύστατου Πανελλήνιου Σωματείου Αλιευτικού Τουρισμού Επαγγελματιών Αλιέων, η Πρόεδρος του σωματείου κ. Αντωνία Βασιλείου, αλιείς από 17 περιοχές της χώρας, καθώς και στελέχη των Αναπτυξιακών Εταιρειών και της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΑΛΘ που συμμετέχουν στο σχέδιο στις αντίστοιχες περιοχές παρέμβασης. Στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη 12 επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη απασχολούνται με τον αλιευτικό τουρισμό, δραστηριότητα με συνεργατική φιλοσοφία και διαφοροποιούμενα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά στο επιχειρηματικό οικοσύστημα των νησιών μας.
Το Δίκτυο Συνεργασίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης δεν διαχειρίζεται το πρόγραμμα αλιείας την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Προς όφελος του τόπου μας και των ανθρώπων του, θα επιδιώξει να είναι δικαιούχος του προγράμματος την νέα προγραμματική περίοδο, με σκοπό την διαχείριση του χρηματοδοτικού εργαλείου για την υποστήριξη των παράκτιων, των θαλάσσιων και αλιευτικών δραστηριοτήτων του νομού μας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Δικτύου και Περιφ. σύμβουλος Ιονίων Νήσων κ. Δημήτριος Σπανός, η σύμβουλος σε θέματα τουρισμού και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου μέλος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου κα Μαρίνα Βεργωτή, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου LEADER κ. Μιχάλης Σκορδάς καθώς και τα στελέχη του φορέα μας.

Δημήτριος Σπανός
Πρόεδρος Δ.Σ.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed