Σκακιστικό Τουρνουά «1ο Τουρνουά Rapid Πόρος 2023»

Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.) προκηρύσσει το «1ο Τουρνουά Rapid Πόρος 2023». Διοργάνωση αγώνων: Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας (Σ.Σ.Κ.) σε συνεργασία με την κοινότητα Πόρου Κεφαλληνίας. Χώρος Αγώνων: Κοινοτικό κατάστημα Πόρου Κεφαλληνίας. Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 28/5/2023
Πρόγραμμα Αγώνων : Τελετή έναρξης 11:00 – Έναρξη αγώνων 11:15 1ος – 7ος Γύρος – Απονομές & Τελετή Λήξης, με το πέρας του 7ου Γύρου.
Δικαίωμα Συμμετοχής : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι / όλες ανεξαρτήτου ηλικίας. Δεν χρειάζεται κατοχή Σκακιστικού Δελτίου. Η οριστική επιβεβαίωση θα πραγματοποιηθεί με την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 28/5/23, 10:00-11:00. Αθλητής που θα προσέλθει μετά την 11:00 π.μ. της Κυριακής και εφόσον είχε δηλώσει συμμετοχή θα μπορεί να αγωνιστεί από τον δεύτερο γύρο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. [Χωρίς οικονομικό παράβολο συμμετοχής].
Κατηγορίες : Θα γίνουν 2 κατηγορίες ομίλων. Α΄ όμιλος : Αθλητές/τριες έως 12 ετών. Β΄ Όμιλος : Αθλητές/τριες +12 ετών (open).
Μετάλλια / Βραβεύσεις : Μετάλλια θα πάρουν οι 3 πρώτοι αθλητές και οι 3 πρώτες αθλήτριες της γενικής κατάταξης του κάθε ομίλου. Τιμητικό Βραβείο στον 1ο άντρα και 1η γυναίκα της Γενικής άνω των +60 ετών. Τιμητικό Βραβείο στον μικρότερο αθλητή & μικρότερη αθλήτρια. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Σύστημα Αγώνων : Οι αγώνες θα γίνουν με «Ελβετικό Σύστημα» 7 γύρων.
Χρόνος Σκέψης : Ορίζεται σε 15΄+3΄΄ για κάθε κίνηση.
Κριτήρια Ισοβαθμίας : Α) Το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα. Β) Το σύστημα «Μπούχολτς» (Βαθμοί αντιπάλων) Γ) Το σύστημα «Σόννεμπορν – Μπέργκεν» (Βαθμοί αντιπάλων ανάλογα το αποτέλεσμα) Δ) Αριθμός νικών με τα μαύρα.
Ενστάσεις : Οι κληρώσεις γίνονται από εγκεκριμένο πρόγραμμα της «FIDE» και δεν επιδέχονται ένστασης. Τυχών ενστάσεις υποβάλλονται στον Διευθυντή Αγώνων, το αργότερο δέκα (10΄) λεπτά μετά την λήξη του τρέχοντος γύρου, με κατάθεση παραβόλου είκοσι (20) Ευρώ και εκδικάζονται από την επιτροπή Ενστάσεων των Αγώνων. Το παράβολο επιστρέφεται σε περίπτωση αποδοχής της ένστασης, διαφορετικά εκπίπτει υπέρ των διοργανωτών. Γενικά για ότι δεν προβλέπεται με την παρούσα προκήρυξη, αρμόδιος είναι ο Διευθυντής Αγώνων, του οποίου η απόφαση είναι τελεσίδικη.
Διευθυντής Αγώνων : Πετράτος Φώτης.
Υπεύθυνοι Διαιτησίας : Ρασσιάς Γεώργιος & Τζουγαννάτος Αντώνης.
Δηλώσεις συμμετοχής : Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι το Σαββάτο 27/5/23, στο email : petratosfotis@yahoo.gr & στο τηλ. 6944267405.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΦΩΤΗΣ       ΡΑΣΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed