Δράσεις του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης του προσωπικού σε θέματα που αφορούν στη ψυχική υγεία και όχι μόνο, έλαβαν χώρα στη δομή μας το τελευταίο πεντάμηνο, ομάδες επιμόρφωσης/ψυχοεκπαίδευσης με τις εξής θεματικές:
1. Ενημέρωση για την άνοια. Πως προσεγγίζουμε ανοϊκούς ηλικιωμένους.
2. Προσέγγιση ηλικιωμένων που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα.
3. Σύνδρομο Επαγγελματικής εξουθένωσης: πως αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα – αντιμετώπιση.
Στόχος των ομάδων είναι η διεύρυνση των γνώσεων των εργαζομένων μας, η επίλυση αποριών γύρω από θέματα που ανακύπτουν στη καθημερινή εργασία, ο εποικοδομητικός διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εργαζομένων. Στα πλαίσια αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ, υπό τη καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας – διασώστριας κ. Βίκυς Κοκολίνη, ενώ προγραμματίζονται και άλλες δράσεις διασύνδεσης του γηροκομείου με τη κοινότητα. Επιπλέον σε ό,τι αφορά στους ηλικιωμένους του ιδρύματος, λαμβάνουν χώρα οι εξής δράσεις:
1. Ομάδα νοητικής ενδυνάμωσης των ηλικιωμένων.
2. Ατομικές συνεδρίες με ανοϊκούς ηλικιωμένους, με τη χρήση της μεθόδου της απομονωμένης ακρόασης.
3. Ομάδα δημιουργικής έκφρασης/ κατασκευών (περιοδικά).
4. Ομάδα κινηματογράφου.
Στόχος των παραπάνω είναι ο εμπλουτισμός της καθημερινότητας των ηλικιωμένων και η ενίσχυση της επιλογής μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες. Όλες οι δράσεις συντονίζονται από τη ψυχολόγο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου κ. Βασιλική Τσάση, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική της δουλειά και την συμβολή της στην ευημερία των ηλικιωμένων μας.

Για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου
Ο Διευθυντής, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΡΑΖΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed