Η μάχη για την αξιωματική αντιπολίτευση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια, ούτε πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά αγωνία ούτε για την αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη ούτε για την πολιτική επιβίωση του κ. Τσίπρα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε κεντρική επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ, μετά τις 25 Ιουνίου, να εκφράζει την πλειοψηφία του κέντρου και της κεντροαριστεράς, χωρίς την αλλοπρόσαλλη πολιτική, την εχθροπάθεια και την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Διεκδικεί αύριο μια αξιόπιστη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση για να προστατεύει τους ευάλωτους πολίτες και για να προετοιμαστεί να τους εκπροσωπήσει στην κυβέρνηση μεθαύριο. Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών δικαίωσε τον Ανδρουλάκη που ζητούσε να σταθμιστούν οι προτάσεις κυβερνητικής συνεργασίας, ΜΕΤΑ την πολιτική κρίση των πολιτών. Παρότι έδωσε ένα ευγενή και αξιοπρεπή αγώνα υπέστη μια άνευ προηγουμένου κακοπροαίρετη κριτική από τον κ. Μητσοτάκη. Στοχοποιήθηκε οτι δήθεν έκρυβε μια πολιτική ατζέντα συγκυβέρνησης με Τσίπρα και Βαρουφάκη! Δεν ντράπηκαν να κατηγορήσουν το ΠΑΣΟΚ, που πήρε όλο το πολιτικό κόστος για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, την ώρα που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον Καραμανλή, τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη έβγαζαν γλώσσα καταψηφίζοντας το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και όλους τους προσαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους. Αν αυτό δεν είναι ύβρις, τι είναι ; Ειδικά από την Ν.Δ με τις βαρύτατες ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης Καραμανλή.
Παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα συνεχίζουν και επιμένουν τόσο ο Μητσοτάκης όσο και οι ψηφιακές γραφίδες τους – που στην πράξη λειτούργησαν ως ψηφιακό παρακράτος. Από που πήραν το δικαίωμα να εγκαλούν το ΠΑΣΟΚ για τυχοδιωκτισμό; Από που αντλεί τόσο θράσος ο κ. Σκέρτσος ; Από που πηγάζει αυτό το δικαίωμα όταν δεν υπάρχει κανένα ηθικό, ιστορικό, θεσμικό και δημοκρατικό έρεισμα; Βεβαίως αυτή η επαναλαμβανόμενη συκοφαντική συμπεριφορά απέναντι στο ΠΑΣΟΚ το μόνο που κάνει είναι να προδίδει τις πραγματικές επιδιώξεις τους. Στις 21 Μαϊου οι πολίτες έδωσαν πολύ υψηλό ποσοστό αυτοδυναμίας στην Ν.Δ. Δεν ψήφισαν πολιτικές συγκλίσεις. Αν δεν υπάρξει κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός θα επαναλάβουν την ίδια εντολή. Αν 1 /1000 δεν συμβεί τότε η πλειοψηφούσα Ν.Δ θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να παγιδευτεί σε υποπεριπτώσεις υποπεριπτώσεων. Δεν θα κάνει κεντρικό θέμα των εκλογών ξανά την μια πιθανότητα στις χίλιες επειδή εξυπηρετεί τον Μητσοτάκη να μην συζητά τα ουσιαστικά θέματα αλλά επίπλαστα ερωτήματα που θέτει για αποπροσανατολισμό. Όποιοι δεν είναι σοβαροί και έλκονται με την “πολιτική του αν” ας περιμένουν τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη με τον οποίο είναι ερωτευμένοι. Δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ τι θα απογίνουν χωρίς τους βαρβάρους του ΣΥΡΙΖΑ και το φόβητρο που κατασκεύαζαν και επιστράτευαν για να λεηλατούν τις ψήφους της κεντροαριστεράς.

Νέστωρ Παπαθεοδωράτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed