Νίκος Ανουσάκης: «Βασικός μας στόχος είναι να θέσουμε στο πολιτικό περιθώριο τους “αποτόμως κι αιφνιδίως πλουτίσαντες” τύπου Θεόφιλου Μιχαλάτου ή Κώστα Ζαπάντη»

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κεφαλονιάς υπάρχουν δύο κατηγορίες προσώπων: Aυτοί που στον οικονομικό τομέα “όπως μπήκαν, έτσι βγήκαν” κι αυτοί που κατά την πορεία της ζωής τους εμφανίσθηκαν με έναν “απότομο κι αιφνίδιο πλουτισμό”.
Επειδή όμως η διαφάνεια πρέπει να είναι βασικός κανόνας της πολιτικής είναι κρίσιμο πρόσωπα όπως ο νυν Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ή ο “κριτής των πάντων- τοπικός Λάκης Λαζόπουλος” πρώην Δημαρχεύων Ελειού -Πρόννων Κώστας Ζαπάντης να εξηγήσουν δημόσια τους τρόπους και την μέθοδο της ξέφρενης οικονομικής τους ανάπτυξης όχι μόνο για να “αναγκάσουν τις κακές γλώσσες να σωπάσουν” αλλά και για να παραδειγματισθεί και η νέα γενιά από τη δημιουργικότητά τους και το ταλέντο τους. Ειδικότερα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος καλό θα ήταν να μας πει δημόσια πως ακριβώς έφτιαξε τον “στόλο” των επιχειρήσεών του π.χ. πόσα εξοικονόμησε από το ιδρώτα του ως λογιστής, πόσα τυχόν κληρονόμησε, τις τυχόν δανειοδοτήσεις του, τις τυχόν εντάξεις του σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τις τυχόν αποζημιώσεις τύπου “Ιανού” κι ο,τιδήποτε άλλο συνέβαλε στο “οικονομικό θαύμα του”. Ο Κώστας Ζαπάντης οφείλει να ξεκαθαρίσει πως κατά την διάρκεια της άσκησης της δικηγορίας του βρέθηκε κάτοχος τεραστίων εκτάσεων, πόσες από αυτές αγόρασε, πόσες τυχόν κληρονόμησε, σε πόσες από αυτές τις εκτάσεις ως απώτερος τίτλος θα βρεθεί η χρησικτησία (κάποιοι επιμένουν να την ονομάζουν με τον αδόκιμο όρο “καταπάτηση”), εάν οι τίτλοι του συμφωνούν με τα τοπογραφικά σε βάθος χρόνου, πότε χρονικά ξεκαθάρισε τυχόν τμήματα των ανωτέρω εκτάσεων που ίσως εμφανίζονταν αρχικά ως δασικές, ποιές ήταν οι πηγές χρηματοδότησης των ιδιαίτερα υψηλών επενδύσεών του στον ξενοδοχειακό τομέα (π.χ. δανειοδότηση, ευρωπαϊκά προγράμματα, ξαφνική κληρονομιά από κάποια θεία από την Αμερική ίσως;), τι συνέβη με τον “Ιανό” κ.ο.κ.
Προσοχή αυτές τις απαντήσεις δεν τις οφείλουν σε μένα ή στην παράταξη μας, αλλά στην τοπική κοινωνία και τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά, αλλά απαιτούν άμεσες και πειστικές δημόσιες απαντήσεις κι όχι υπεκφυγές με ειρωνείες, εξυπνακισμούς ή χλευασμούς. Δώστε απαντήσεις επί της ουσίας κύριοι, σας προκαλώ δημόσια. Από την πλευρά μας τόσο για μένα προσωπικά όσο και για όσους συνιδρύσαμε την παράταξη για την ανανέωση και την κάθαρση στην τοπική πολιτική ζωή “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον” έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: H περίοδος της ανοχής τελείωσε και πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι “αιφνιδίως κι αποτόμως πλουτίσαντες” ότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός όπως κι ότι κανείς από εμάς δεν τους φοβάται. Το θράσος είναι γενικά κακός σύμβουλος ιδίως όταν “δεν κρατάς από κάπου τους απέναντι…”. Οι επόμενοι μήνες μέχρι τις δημοτικές εκλογές τουΟκτωβρίου θα είναι ενδιαφέροντες καθώς οι “κανονικοί” άνθρωποι του νησιού διεκδικούν την πολιτική περιθωριοποίηση της απληστίας.

Νίκος Ανουσάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον”

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed