Αιτήσεις συμμετοχής ντόπιων Μελισσοκόμων σε δράσεις έτους 2023

Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής στις Δράσεις του Μελισσοκομικού προγράμματος έτους 2023.
Αναλυτικότερα, για την Δράση: «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι Μελισσοκομικής εκμετάλλευσης άνω των είκοσι κυψελών, εφόσον έχουν δηλώσει τις κατεχόμενες κυψέλες τους και προσκομίσουν δικαιολογητικά αγοράς κυψελών και κινητών βάσεων με ημερομηνία από 1η Ιανουαρίου 2023 έως 30η Ιουνίου 2023. Ενισχύεται η αγορά νέων κυψελών και νέων κινητών βάσεων σε ποσοστό έως 10% και 20% των κατεχομένων κυψελών αντίστοιχα.
Αναφορικά με την Δράση: «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» δικαίωμα συμμετοχής έχουν τόσο οι Επαγγελματίες Αγρότες σύμφωνα με τη βεβαίωση εγγραφής του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικής Εκμετάλλευσης με ελάχιστη ακαθάριστη αξία της συνολικής τους οικογενειακής γεωργικής παραγωγής να είναι 5.000€ ή να έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ ή/και να έχουν ενταχθεί στο καθεστώς Νέων Αγροτών ή/και να εγγράφηκαν ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα για πρώτη φορά τους τελευταίους 24 μήνες όσο και οι Συνταξιούχοι, και να έχουν ενεργό Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) που αφορά τη Μελισσοκομία, εφόσον είναι κάτοχοι Μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν δέκα παραγωγικών μελισσοσμηνών, έχουν δηλώσει τις κατεχόμενες κυψέλες τους, μετακινούν τουλάχιστον 40% των καταγεγραμμένων κυψελών σε απόσταση άνω των πενήντα χιλιομέτρων. Τα σχετικά παραστατικά μετακίνησης των μελισσοσμηνών, πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης από 1η Ιανουαρίου 2023 μέχρι και 30η Ιουνίου 2023.
Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι Μελισσοκόμοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Το Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων του Ε.Α.Σ. (Αγροτικής Ένωσης) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, στην παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι, παρέχει στους ντόπιους Μελισσοκόμους οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και κάθε τεχνική υποστήριξη στην υποβολή της αίτησης στήριξης – συμμετοχής στις φετινές δράσεις έως Τρίτη 20η Ιουνίου 2023.

Από τον Ε.Α.Σ (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed