Νίκος Χατζηγεωργίου: «Η παράταξη του Νίκου Ανουσάκη έχει εκπονήσει πλήρες σχέδιο διαχείρισης του Δήμου Αργοστολίου με συνεργασία και συμμετοχή των πολιτών»

Θεωρώ ότι η παράταξη «Παρόν και Μέλλον» του Νίκου Ανουσάκη την επομένη των δημοτικών εκλογών θα βρεθεί στη θέση της δημοτικής αρχής στο Δήμο Αργοστολίου. Θα έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου.
Επίσης θα πρέπει να “τρέξει” για τον τουρισμό ώστε ανακάμψει, να έρθουν περισσότεροι τουρίστες και να επανέλθει η κανονικότητα, να επαναφέρει δηλαδή την πραγματική τουριστική περίοδο της Κεφαλονιάς Απρίλιος – Σεπτέμβριος, όπως στο παρελθόν. Δέουσα προσοχή πρέπει να δοθεί στις υποδομές (λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια, δημόσια κτήρια, αθλητικές υποδομές, πάρκινγκ στο Αργοστόλι) και στο οδικό δίκτυο το οποίο σε ορισμένα σημεία δεν βρίσκεται στην πρέπουσα κατάσταση (διάνοιξη δρόμων, ασφαλτόστρωση, σήμανση, ασφάλεια). Δεδομένου της κλιματικής κρίσης, ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει ως τοπική κοινωνία είναι το θέμα της πρόληψης. Είτε αυτό έχει να κάνει με φωτιές (σχέδιο εκτάκτων αναγκών- χάραξη αντιπυρικών ζωνών, προμήθεια και εξοπλισμός της πολιτείας και των εθελοντικών ομάδων με κατάλληλο εξοπλισμό -μέσα αντιμετώπισης πυρκαγιών), αντιπλημμυρικά έργα και καθαριότητα (για υγειονομικούς λόγους).
Είναι λάθος να περιμένουμε το Δήμαρχο ή τον πρόεδρο του χωριού να κόψει τα χορτάρια στα δικά μας χωράφια, δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Υπάρχει και η ατομική ευθύνη του καθενός. Θα γίνει βέβαια και αυτό αν απαιτηθεί, αλλά χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας – κουλτούρας – εφαρμογή νομικού πλαισίου. Μια Δημοτική αρχή μόνη της δεν μπορεί να πετύχει, χρειάζεται συνεργασία και συμμετοχή των πολιτών. Ο πολίτης πρέπει να έχει ενεργό ρόλο ώστε να αποδοθεί καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος του (ενημέρωση των αρμοδίων για προβλήματα όπου και όταν αυτά ανακύπτουν, εθελοντισμός, υπευθυνότητα). Η παράταξη «Παρόν και Μέλλον» του Νίκου Ανουσάκη έχει εκπονήσει πλήρες σχέδιο διαχείρισης του Δήμου Αργοστολίου και είμαι πεπεισμένος ότι έχει την εμπειρία και τη θέληση να φέρει εις πέρας την αποστολή που θα της ανατεθεί από τους συνδημότες μας.

Νικόλαος Χατζηγεωργίου
Στέλεχος της παράταξης “Δήμος Αργοστολίου: Παρόν και Μέλλον” με επικεφαλής τον Νίκο Ανουσάκη

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed