Φέτος «ξέχασαν» την Δραπανιώτισσα, με λίγο κόσμο και με ακόμη λιγότερους… επίσημους τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στο Δράπανο της προστάτιδας του Αργοστολίου

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου τελέστηκε απόψε Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία την Δραπανιώτισσα, ωστόσο φαίνεται ότι οι Αργοστολιώτες την… ξέχασαν, μια και ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος από άλλες φορές.
Αυτό φάνηκε από τις λίγες αρτοκλασίες, αλλά και από τις πολλές άδειες καρέκλες, που άλλα χρόνια έπρεπε να πας μία ώρα νωρίτερα για να βρεις να καθίσεις. Από τους… άρχοντες του τόπου λίγο πριν από το «Δι΄ευχών» εμφανίστηκε ο Βουλευτής, Παναγής Καππάτος, ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Τσιλιμιδός, Σπύρος Σαμούρης και Σπύρος Πεφάνης μαζί με τον πρόεδρο της Δ/Κ Αργοστολίου, Θεόδωρο Αλυσανδράτο. Την εμφάνισή τους έκαναν ακόμη κάποιοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Κρητικός, ο δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου, Δημήτρης Κεκάτος και ο πρώην πρόεδρος της Δ/Κ Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης στάθηκε στην συγκεκριμένη γιορτή της Παναγίας και την επικαλέστηκε προς βοήθεια όλων μας. Η διακοπή ρεύματος σε ολόκληρο το Αργοστόλι την ώρα του Εσπερινού δεν επηρέασε την Ακολουθία που τελέστηκε κανονικά. Αύριο το πρωί θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η Παράκληση και στη συνέχεια η εικόνα της Παναγίας μέσω της Γέφυρας και της παραλιακής θα καταλήξει στον Άγιο Σπυρίδωνα και θα παραμείνει εκεί για μια εβδομάδα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed