Η κοινωνική υστερία και η κοινωνική συναναστροφή

Λόγω της κοινωνικής υστερίας για τον κορωνοιό, αγαπημένο θέμα της εποχής των καναλιών, δεν χρησιμοποιώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αηδιασμένος από τον φόβο και τον κοινωνικό διχασμό που επιβάλουν στην κοινωνία μας, από τα υγειονομικά μέτρα που ούτε βοηθούν ένα υγειονομικό πρόβλημα οιαδήποτε βαρύτητας, αλλά καταστρέφουν οικονομία κοινωνία και ψυχική υγεία.
Δείτε τα παιδάκια 5 ετών με την μάσκα στα διαλείμματα και αναλογιστείτε τις ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις που δημιουργούμε στα παιδιά μας. Θυμηθείτε τον Μάρτη που το σύστημα και τα κανάλια χαρακτήριζαν τα σχολεία υγειονομικές βόμβες και τότε αν είχες άλλη άποψη ήσουν ανεύθυνος, επικίνδυνος και… ψεκασμένος. Τώρα τα σχολεία ανοιχτά δεν μεταδίδουν δεν κολλάνε… Αλλά μάσκα παντού. Ήρθαν χιλιάδες τουρίστες στο Νησί από Ιταλία, Αγγλία, Βαλκάνια, δεν αρρώστησε βαριά κανένας, θα κολλήσουμε τώρα από τους ανεύθυνους Αθηναίους. 10 Οκτωβρίου παράδειγμα οι Θεσσαλονικείς που εξαφάνισαν τον ιό, 25 Οκτωβρίου ανεύθυνοι οι Θεσσαλονικείς. Ανοιχτά τα σχολεία με 25 άτομα στην τάξη σε κλειστό χώρο, κλειστές οι αθλητικές δραστηριότητες σε ανοιχτό χώρο. Στην Κεφαλονιά επιτρέπονται για λίγο ακόμα οι προπονήσεις, δεν επιτρέπονται οι αγώνες. Ρονάλντο, Ιμπραΐμοβιτς, Μπα, Σουντανί, Καμαρά, Μπακάκης, Λημνιός, Σεμέδο, Στοχ, Βιεϊρίνια, δεκάδες άλλοι αθλητές θετικοί στον κορωνοιό, όλοι ασυμπτωματικοί, δεν έχουν πει ούτε έναν να έχει σύμπτωμα.
Στο facebook ο καθένας έλεγε ότι μπούρδα και ότι ψέμα ήθελε, ψεύτικες φάτσες με φίλτρα, ψεύτικες πληροφορίες, τώρα είδαμε και λογοκρισία για ψευδείς ειδήσεις. Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κεφαλονιά τη νύχτα γιατί οι Σέρρες έχουν κρούσματα. Κρούσματα… Κρούσμα ο Ασθενής, Λεπρός ο Ασθενής, μην φιλάτε τα παιδιά σας… Ποια μάνα θα κάνει στο παιδί της πρώτα τεστ κορωνοιού και μετά θα το φιλήσει στο μέτωπο, να δει αν έχει πυρετό; Ποινικοποιήσατε το φιλί, την αγκαλιά, την κοινωνική συναναστροφή, κατηγόρησατε τον κόσμο ότι φταίει αυτός και είναι ο μόνος υπεύθυνος/ανεύθυνος… Εσείς τα κάνατε όλα σωστά. Κλείσατε τον κόσμο τον Μάρτη για να κερδίσετε χρόνο και να εξοπλιστεί το σύστημα υγείας. Τώρα Οκτώβρη μήνα πάλι κλείνετε γιατί σας το είπε η Μέρκελ. Και εμείς ακολουθούμε τους ειδικούς γιατί θα είμαστε υπεύθυνοι, εμείς που θα πεθάνει η μάνα μας και ο πατέρας μας, ενώ αυτοί νοιάζονται για αυτούς. Αυτοί που τη σύνταξη του πατέρα μου από 600 ευρώ την έκαναν 300 αυτοί νοιάζονται για την υγεία του… Αρνούμαι λοιπόν να είμαι μέλος αυτής της αηδίας και αυτού του κοινωνικού διχασμού. Όποιος θέλει έχει το τηλέφωνό μου να με βρει. Καλή Ψυχική Λευτεριά σε όλους…

Δημήτρης Ζησιμάτος
Προπονητής ποδοσφαίρου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed