Ο θείος Όμηρος ήτο Ιθακήσιος εγγονός του Οδυσσέα

«Έδος Ιθακήσιος εστίν Τηλέμαχος δε πατήρ και Μάστορη Επικάστη μήτηρ, η μιν έτικτε βροτών πολύ πάνσοφο άνδρα» (Πυθεία Μαντείο των Δελφών, περί Ομήρου). Πατέρας του λοιπόν ο Τηλέμαχος και μητέρα του, η κόρη του Νέστορα, Επικάστη.
Ο Όμηρος είναι ιστορικό πρόσωπο και όχι μυθικό, μέγας σοφός τον οποιο θαύμαζε ολόκληρη η αρχαιότητα και τα επη του εδιδιδασκοντο στα σχολεία του αρχαίου, του Αλεξανδρινού, του Βυζαντινού και του νεοτέρου κόσμου. Δεν ήταν μόνο ποιητής αλλά κορυφαίος γεωγράφος, αστρονόμος και ιστορικός. «Ούτος ο ποιητής την Ελλάδα πεπαίδευκαι». (Πλάτων). Τα έπη του Ομήρου Οδύσσεια και Ιλιάδα είναι ιστορία και όχι μυθολογία και ο Τρωικός πόλεμος, ήταν ο πρώτος μεγάλος εμφύλιος πόλεμος των Ελλήνων μεταξύ της μητρόπολης και της αποικίας Δαρδανίας, την οποία έκτισε ο βασιλιάς της Αρκαδίας, Δάρδανος, μετά την καταστροφή της χώρας του Αρκαδίας από ακραία φυσικά φαινόμενα. (Η χώρα εξελιμνώθη). Ο Δάρδανος πέρασε στην Σαμοθράκη και από εκεί στην αντίπερα ακτή του Ευήνου πόντου. Ότι αρχαίοι φιλόσοφοι Ησίοδος, Ηρόδοτος, Πλάτων Φερεκύδης, καθώς επίσης, οι Ρωμαίοι συγγραφείς ως ο Βιργίλιος και αυτοκράτορες και σύγχρονοι επιστήμονες γνωρίζουν μέσα από την Ιλιαδα τα του τρωικού πολέμου με κάθε λεπτομέρεια του Ομήρου.
Με τις λεπτομερείς περιγραφές του Ομήρου, στα τοπωνύμια, στους ήρωες, τα ποικίλα συναισθήματα, και τις διάφορες καταστάσεις που βιώνουν οι εμπόλεμοι, αλλά και οι περιπέτειες του Θεϊκού Οδυσσέα μέχρι να φτάσει στην πατρίδα του, έχουν ασχοληθεί κατ αρχήν οι μεταφραστές των επών, όπως Εφταλιώτης Αργύρης, Ν. Καζαντζάκης κτλ.¨Σ. Μαρινάτος Αρχαιολόγος
Η. Μertz Αρχαιολόγος Αμερικανίδα.
Η. Schliemann Αρχαιολόγος που πίστεψε πολύ στον Όμηρε
N. Evans Αρχαιολόγος.
J. Underhill ( Cambridge university) Γεωλόγος
J. Dingle (Edinburgh university) Καθ. Αρχαίας ελληνικής φιλολογίας
R. Bitlesstone ( Idem) (ΟOdysseus Unbound στην ελληνικη και Αγγλικη γλωσσα)
N. Λιβιεράτος (Καθ. Παν. Μονάχου) Ιστορικός και φιλόλογος
Βολτερας (καθ. Παν. Αθηνών)
Ν, Λιβαδας συγγραφέας
Ν. Καμπανης Γεωλόγος και συγγραφέας,
Ότι όλοι αυτοί αφιέρωσαν ένα μέρος της ζωής τους στην μελέτη των Ομηρικών συγγραμμάτων και ότι ακόμη την κλασικοί εποχή, ο Βασιλιάς Λυκούργος έστειλε τον Ονομάκριτο (γαμβρό του Ομήρου) στην Μικρά Ασία να συλλέξει και μεταφέρει τα έπη του Ομήρου στην Ελλάδα, όχι μόνο εχει πλήρη άγνοια αλλά αποτελεί βλαστήμια, κατάντια και διανοητική φτώχεια, να αποτόλμα σε δημόσιες συζητήσεις να εκφέρει γνώμη και απόψεις για τον Θειο Όμηρο, αποκαλώντας τον άλλοτε αγεωγράφητο, άλλοτε μυθοπλάστη και άλλοτε ευφάνταστο, ο οποίος δεν γνώριζε τα σημεία του Ορίζοντα! Και ότι στην εποχή του ο Βορράς ήταν στην… Δύση! Οι αυθαιρεσίες που έχουν συντελεστεί από ορισμένους που έχουν γράψει «βιβλία» περί Ομηρικής Ιθάκης, δεν περιγράφονται και βεβαία αποσκοπούν στην μη αλλαγή ονομάτων που επικρατούν σήμερα στο χώρο. Και βέβαια, αλλαγή ονομάτων δεν γίνεται, για πολλούς λόγους, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Οφείλουν όμως να σιωπούν διότι με τις ανοησίες επηρεάζουν λαϊκές μάζες που δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και στα καφενεία δοκιμάζουν την ιστορική «μνήμη» τους, που ατύχησαν να αποκτήσουν από τους «ξερόλες». Όσοι ακόμη αποκαλούν την προϊστορία των Ελλήνων μυθολογία καλά θα κάνουν να γραφτούν στην Ομάδα του χρεωκοπημένου σε ανισορροπίες Φαλμεράγιερ και του ημέτερου «ιστορικού» Κορδάτου οι οποίοι σπιλώνουν τα έργα του πολιτισμού των Ελλήνων προγόνων. Ήταν πολύ της μόδας ο ανθελληνισμός του 18ο και 19ο αιώνα και η χαιρεκακία να ονομάζουν τα Ομηρικά έπη μυθεύματα και τον Τρωικό πόλεμο κύημα φαντασίας του Ομήρου, έως ότου σιώπησαν και βουβαθήκαν από τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των αρχαιολόγων του κόσμου και τα ευρήματα των ανασκαφών που ρεζίλεψαν στην κυριολεξία τους απανταχού ανθέλληνες. Οι Αρχαιολόγοι Έβανς και Σλήμαν πιστεύοντας στην ιστορία του Ομήρου, απεκάλυψαν τις αρχαίες Μυκήνες τον Τάφο του Αγαμέμνονα και την καμένη Τροία που σήμερα ανήκει στο τουρκικό κράτος!
Ο δε Έλλην αρχαιολόγος Σπυρόπουλος στη θέση Πελάνα της περιοχής του Δήμου Σπάρτης απεκάλυψε τους τάφους του Μενέλαου και Ωραίας Ελένης και ακόμα τα ίχνη των θεμελίων των βασιλικών ανακτόρων των Βασιλέων, ηρώων του Τρωικού πολέμου! Είναι αποκαρδιωτικό να ακούει σήμερα Έλληνες, με τον τίτλο του καθηγητή και να είναι τόσο βαθειά νυχτωμένοι γύρω από την ιστορία και πρωτοπροϊστορία της χώρας μας την οποία αφελέστατα και μιμούμενοι ξένους (*ορισμένους ανθέλληνες, του 17ου αιώνα) αποκαλούν μυθολογία! Μπράβο! Όλοι εσείς εκούσιοι και ακούσιοι ανθέλληνες, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχετε εντολή να μορφώσετε τις νέες γενιές των Ελλήνων! Ουφ να χαθείτε! Κάνετε κάποια άλλη δουλειά για να βγάλετε χρήματα και όχι βεβηλώνοντας τους ιερούς και πάνσοφους προγόνους μας με βιβλία των οποίων η αξία δεν ξεπερνά τους τοίχους του μικρού δωματίου.

Γιάννης Ζερβός

Related Posts