Η αφέλεια των Ελλήνων…

Αλήθεια, είναι δυνατόν, ένας τόσο έξυπνος και, διαχρονικά, δημιουργικός λαός , να είναι τόσο ευκολόπιστος και τόσο αφελής, που να πίστευε ότι τα “επεα πτερόεντα” διαφόρων πολιτικών κύκλων άλλων χωρών, αποτελούν για μας, σταθερό σημείο αναφοράς γιa να κτίσουμε βάσεις εμπιστοσύνης , και προγραμματισμού σε εθνικό και οικονομικοπολιτικο επίπεδο για μέλλον της χώρας μας, που θα εξασφαλίζει στις νέες γενιές, μια πατρίδα ελεύθερη ανεξάρτητη και κυρίαρχη;
Πόσο αξιόπιστη ,αλήθεια, είναι άραγε, η ελληνική δημοσιογραφία όταν βομβαρδίζει τους πολίτες με τις αφελέστατες χοντράδες, ότι «η Τουρκία είναι διεθνώς, απομονωμένη», ότι «είναι παράνομη και καταδικαστέα από το διεθνές δίκαιο» και ότι ως εκ τούτου οι χώρες του πλανήτη είναι με το μέρος τις Ελλάδος και ότι έχουμε πολλές δυνατές συμμαχίες όπως Γερμάνια, Η.Π.Α Ρωσία, ΝΑΤΟ Ευρωπαϊκή Ένωση ,στην αντιπαλότητα μας με την Τουρκία, της οποίας η παραβατικότητα την μετέβαλε σε ταραξία της Μεσογείου και ένα σωρό αλλά από ανεύθυνα, βλακώδη συμπεράσματα που πασάρονται στον ελληνικό λαο για να τον καθησυχάσουν και να τονίσουν πόσο καλά τα πάει η εξωτερική μας πολιτική και το πόσο « απομονωμένη είναι η Τουρκία», η οποία ανενόχλητη κάνει καλά την δουλειά της.! Και αν την αφήσουμε θα στείλει γεωτρύπανο στο Σαρωνικό.
Αντίθετα οι τούρκοι έχοντας συνομιλητές τις κορυφαίες δυνάμεις Αμερική και Ρωσία αλλά και την «Γερμανική Ευρωπαϊκή ένωση», κυκλώνει την Ελλάδα αργά και μεθοδικα , σαν μια απειλητική παλίρροια με σκοπό να μας αφανίσει ενσωματώνοντας μας σε μια νέο-οθωμανική αυτοκρατορία, καθ ον χρόνο. Εμείς, αφελέστατα, προσπαθούμε να βρούμε τον βαθμό απομόνωσης , της χώρας αυτής που παραβαίνει το διεθνές δίκαιο! Ω γαθοι!… ποιο διεθνές δίκαιο! Ποιανού; Των εμπνευστών των γενοκτονιών ανα τον κόσμο; Το δίκαιο βάσει του οποίου εξοντώθηκαν τόσοι άνθρωποι στο Ναγκασάκι και Χιροσίμα; Των Ευρωπαίων “Supermen” δημιουργών του Α και Β παγκοσμίων πολέμων με 50 εκατομμύρια νεκρούς; Των εισβολέων σε ξένες χώρες ισοπεδώνοντας τες λογω του ορυκτού πλούτου τους; Είδατε κάποιον απομονωμένο από αυτούς τους αιμοσταγείς λαφυραγωγούς του γήινου πλούτου; Απομονωμένη είναι μονάχα η χώρα μας η οποία περιμένει τον από μηχανής Θεό να κατέβει και να ξεσπαθώσει κατατροπώνοντας τους εχθρούς! Si vis pacem, para bellum έλεγαν oι Ρωμαίοι που κάτι ήξεραν από πολιτικές σκοπιμότητες.
Στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν οι τούρκοι προσεύχονται στον Αλλάχ να μείνουν τυφλοί στην σκέψη οι έλληνες, παραδομένοι στις αυταπάτες μας, και την διαστρεβλωμένη από κομματικά και αλλά συμφέροντα πραγματικότητα. Τρέμουν οι τούρκοι, μην έρθει κάποτε ένας πολίτικος τύπου Ελευθερίου. Βενιζέλου και ξυπνήσει από τον ληθαργικό ύπνο της Μέδουσας τους Έλληνες, « μονομιάς», προτού προλάβουν να ολοκληρώσουν τους βρωμοσχεδιασμους τους για την αναβίωση της νεοοθωμανικης αυτοκρατορίας. Γι άλλη μια φορά αφού ευχαριστήσαμε τους φίλους Αμερικανού (thank you Amerika) δια του κυρίου Σημίτη , είπαμε στο λαό να κοιμάται ήσυχα και η «μοίρα του δουλεύει» ενώ οι σύμμαχοι συμβούλευαν τα διαπληκτιζόμενα μέλη, συνιστώντας τις διαφορές μας να τις λύνουμε «Ειρηνικά» σύμφωνα με τις εντολές του διεθνούς δικαίου, τηρώντας πάντα ισες αποστάσεις ανάμεσα στον αδικημένο και τον αδικούντα! Να τι θα πει δικαιοσύνη στον νεοφιλελευθερισμό!
Οι τούρκοι δεν θέλουν πόλεμο. Είναι ο κλέφτης που σου αδειάζει το σπίτι χωρίς να το πάρεις είδηση!
Γιατί Έλληνες πολιτικοί μας φέρατε την χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα;
Γιατί τόσα χρόνια αλλητρωγεσθε και κανενός λόγο δεν δίνετε
Γιατί τόσα χρόνια δεν προεκτείνετε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια;
Διότι δεν θέλατε να ταράξετε τα νερά και δυσαρεστήσετε τα μεγάλα αφεντικά;
Γιατί δεν στέλνετε δυο πολεμικά πλοία στην Κυπριακή Α,Ο,Ζ
Γιατί δεν βυθίζετε το Giavuz; Αφού στείλετε τελεσίγραφο στους τούρκους; Φοβόμαστε τον πόλεμο; Έτσι και αλλιώς θα τον έχουμε όταν οι τούρκοι είναι έτοιμοι.
Γιατί δεν έχουμε ταχτοποιήσει τις ΑΟΖ με Αλβανία, με Ιταλία, με Λιβύη με Αίγυπτο και Κύπρου; Μήπως οι πράξεις σας εγγίζουν τα όρια της εθνικής μειοδοσίας;(Το λεμε ευγενικα) «Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα»; Μήπως πηγαίνει με τον αυτόματο πιλότο:
Και στο εσωτερικό, όλοι οι πολίτες τις χώρας ασχολούνται με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και νομοσχέδια, που περισσότερο μοιάζουν με χρησμούς Πυθίας παρά με εφαρμόσιμους νόμους διαρκείας,
Κατάντησε η ζωή μας μια ζούγκλα στην οποία κάθε πολίτης εχει ανάγκη να έχει δίπλα του, ένα δικηγόρο, ένα χωροφύλακα, ένα γιατρό και σε λίγο και ένα Παπά. Όλα εκείνα τα μέτρα που έφεραν στους πολίτες χρεοκοπία και ατέρμονη φτώχια!
Όταν ο Θεμιστοκλής κατέφυγε στην αυλή του Ξέρξη κυνηγημένος από την ίδια του την πατρίδα σαν «Ευχαριστώ» που έσωσε την Ελλάδα με την καταστροφή των Περσών στην ναυμαχίας της Σαλαμίνας το 480 π.χ ο Ξέρξης έκανε σπονδή και ευχαρίστησε τους Θεούς που… η Ελλάδα γεννά τέτοιους πολιτικούς που διώχνουν εξω από την χώρα τους «αρίστους» των ελλήνων!!! Και τώρα κάνουμε ακριβώς το ιδιο αφού πεντακόσιες χιλιάδες επιστήμονες και διανοούμενοι έχουν ξενιτευτεί, για να ζήσουν υπηρετώντας ξένες πατρίδες!!!
Δεν λέμε να διεκδικήσουμε την Λιβύη, άσχετα αν αυτή ήταν κόρη του Έπαφου και της Μέμφιδος και ο φυσικός κληρονόμος της ήταν Ο Δαναός, αλλά να μας αγνοούν οι «Φίλοι» και να απέχουμε από τις διαβουλεύσεις σχετικά με το μέλλον αυτής της χώρας που διέλυσαν οι συμμαχίες της δύσης. Είναι λάθος μεγάλο, γιατί η χωρά αυτή δεν παύει να είναι γειτονιά μας τα τελευταία 10 χιλιάδες χρόνια! (αλλά πάντα η Γερμανία εκτιμά τις απόψεις της «συμμάχου» Τουρκίας).
Στην εποχή που ζούμε μόνο οι αδύνατοι επικαλούνται το διεθνές δίκαιο για προστασία. Ας βγούμε από την αφέλεια ότι οι σύμμαχοι θα κάνουν πόλεμο με τους τούρκους για χάρη μας, εκτός αν έχουν συμφέρον. Και βεβαία έχουν Το ξέρουν καλλίτερα από μας. Ας πούμε καθαρά ότι προεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια όπου γίνεται .Αν θέλουμε να έχουμε συμμάχους ας δείξουμε αποφασιστικότητα γιατί τουλάχιστο προς το παρόν έχουμε χάσει την μπάλα.

Γιάννης Ζερβός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed