Παρά την αργία που έχουμε σήμερα και την… μηδενική κίνηση στους δρόμους, κόπηκαν αρκετά πρόστιμα από την Αστυνομία του Αργοστολίου

Ημέρα Εθνικής Γιορτής σήμερα και σκεφτόμαστε ότι όλοι θα μείνουμε στο σπίτι για να φτιάξουμε την καθιερωμένη σκορδαλιά, αφού τα μόνα καταστήματα που λειτουργούν είναι κάποια φαρμακεία.
Και όμως, το θαύμα έγινε! Παρά την καλή διάθεση που έδειξαν οι συμπολίτες μας τις δύο προηγούμενες ημέρες, που δεν ήταν αργία και έμειναν στο σπίτι, σήμερα πολλοί από αυτούς πήραν το αυτοκίνητο και βγήκαν την βόλτα τους σαν να μην συμβαίνει τίποτε, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας της κυβέρνησης. Η Αστυνομία του Αργοστολίου βγήκε στον δρόμο για να ελέγξει την κίνηση και τα Όργανα της Τάξης δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πέρα από τους συμπολίτες μας που είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης, αρκετοί ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν… αμέριμνοι και έκαναν την βόλτα τους με τα αυτοκίνητά τους χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κώστας Γρηγορόπουλος, αποτελούσε πλήρωμα σε ένα από τα μπλόκα που είχαν στηθεί στο Αργοστόλι και πέριξ αυτού. «Δεν πιστεύω αυτό που αντιμετωπίζω σήμερα», μας είπε και συνέχισε: «Παρά την αργία της ημέρας, πολλοί ήταν οι απείθαρχοι συμπολίτες μας που βγήκαν για την βόλτα τους χωρίς λόγο. Αναγκαστήκαμε να κόψουμε πολλά πρόστιμα κυρίως σε αυτοκίνητα. Δεν είναι ώρες και στιγμές ο κόσμος να πληρώνει 150 ευρώ για μια βόλτα. Πρέπει να μείνουν στο σπίτι, πρέπει να προσέχουν, λίγο υπομονή ακόμη και θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας να μείνουν στο σπίτι και να μας απαλλάξουν και εμάς από την δυσάρεστη κατάσταση να μοιράζουμε πρόστιμα, δεν το θέλουμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τον νόμο». Κατά την διάρκεια των ελέγχων οι αστυνομικοί φορούσαν τις μάσκες και τα γάντια τους τηρώντας όλους τους κανόνες… εμπλοκής με τους διερχόμενους οδηγούς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed