Έμειναν οι σκιές πάνω από την ΔΙΑΔΕΥΑΚ και τον πρόεδρό της στην χθεσινή συνεδρίαση λογοδοσίας του Δ.Σ. Αργοστολίου, την διάλυσή της θα προτείνει ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος

Ένα πολύ σημαντικό θέμα συζητήθηκε κατά την χθεσινή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δ.Σ. Αργοστολίου με ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», Γιάννης Λυκούδης και αφορούσε την λειτουργία της ΔΙΑΔΕΥΑΚ.
Συγκεκριμένα ο κ. Λυκούδης, με σχεδόν δύο μήνες καθυστέρηση λόγω της διακοπής της πρώτης συνεδρίασης λογοδοσίας, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της λειτουργίας της ΔΙΑΔΕΥΑΚ και τα δημοσιεύματα περί κακής διαχείρισης και άλλων σοβαρότερων που γράφτηκαν από ιστοσελίδα-blog που δεν είναι απέναντι στην δημοτική αρχή Μιχαλάτου. Τρία τουλάχιστον δημοσιεύματα έκαναν λόγο για απευθείας αναθέσεις πάνω από 700.000 ευρώ σε… ημέτερο, για προεκλογική διαγραφή χρεών προς την επιχείρηση και για κατασπατάληση χρήματος για ζημιές που δεν έχουν γίνει ποτέ. Ο πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, Σταύρος Σπαθής, απάντησε στον κ. Λυκούδη χωρίς όμως να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για τα όσα γράφτηκαν με την δικαιολογία ότι δεν ασχολείται με τι γράφει ο ένας και ο άλλος. Δεν απάντησε καθαρά για την υποτιθέμενη ζημιά σε αντλία της Σκάλας, δεν απάντησε ευθεία για την υποτιθέμενη διαγραφή ή ανάκληση χρεών κυρίως μεγάλων επιχειρήσεων και δεν έκανε καθόλου κουβέντα για τις απευθείας αναθέσεις τεράστιων ποσών στα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Ο κ. Λυκούδης προέτρεψε τον κ. Σπαθή να ανέβει τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να φύγουν οι σκιές ωστόσο το αίτημά του αυτό δεν φάνηκε να συγκινεί τον πρόεδρο.

Άρνηση Κατσιβέλη και Μονιά για αύξηση τιμολογίων του νερού
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του Δημάρχου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, που κατονόμασε δημόσια την ιστοσελίδα-blog που έκανε τα παραπάνω δημοσιεύματα λέγοντας πως πρόκειται να ασχοληθεί δικαστικά πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού τα δημοσιεύματα προέρχονται από φιλικό σε αυτόν και την δημοτική αρχή πρόσωπο. Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος ανέβασε ένα επίπεδο παραπάνω την κουβέντα λέγοντας ότι η συνέχιση της λειτουργίας της ΔΙΑΔΕΥΑΚ με την συμμετοχή των Δήμων Σάμης και Ληξουρίου είναι προβληματική και διέβλεψε ότι η διαδημοτική αυτή επιχείρηση θα καταρρεύσει σε λιγότερο από πέντε χρόνια, αφού το τιμολόγιο νερού που πληρώνουν οι δημότες των δύο παραπάνω Δήμων δεν ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα. Είπε ότι η ΔΙΑΔΕΥΑΚ μπαίνει μέσα κάθε χρόνο γύρω στις 700.000 ευρώ και δεν μπορεί οι δημότες Αργοστολίου να πληρώνουν για λογαριασμό των υπόλοιπων δημοτών της Κεφαλονιάς, που πληρώνουν νερό με τιμολόγιο του 2000. Όπως είπε έθεσε το θέμα πέρσι στους Δημάρχους Ληξουρίου, Γιώργο Κατσιβέλη και Σάμης, Μάκη Μονιά, οι οποίοι αρνήθηκαν να φέρουν το θέμα αύξησης του τιμολογίου στα δημοτικά τους συμβούλια. Ο κ. Μιχαλάτος τέλος ανέφερε πως πολύ σύντομα αναμένεται να προτείνει την διάλυση της διαδημοτικής επιχείρησης και το Ληξούρι και η Σάμη να πορευτούν μόνοι τους.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed