Στα… κάγκελα οι πρόεδροι των Διλινάτων και της Θηνιάς, σε κατάσταση συναγερμού το Αργοστόλι, τοξικό νέφος πάνω από την πρωτεύουσα;

Σε πλήρη αναστάτωση βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του νησιού μας, κυρίως της δυτικής πλευράς του Αίνου, μετά την φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στον χώρο απόθεση των απορριμάτων στην Παλοστή.
Μέσα σε μια ώρα και από τις 18:00 το απόγευμα και μετά η Θηνιά και τα χωριά, Φάρσα, Διλινάτα και Φαρακλάτα έχουν πνιγεί στον καπνό. Το ίδιο σκηνικό ήρθε και στο Αργοστόλι λίγο αργότερα, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, ενώ πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί δύο άτομα μεταφέρθηκαν ήδη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου με αναπνευστικά προβλήματα. Οι πρόεδροι της Θηνιάς και των Διλινάτων έχουν ανέβει στα… κάγκελα με το φαινόμενο που αντιμετωπίζουν και προειδοποιούν τους κατοίκους των χωριών τους να μπουν στα σπίτια τους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, την στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Αργοστολίου. Είναι όντως τοξικό το νέφος που έχει καλύψει σχεδόν την μισή Κεφαλονιά; Από που προήλθε η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ στην Παλοστή; Όσο αναμένουμε τις απαντήσεις καλό είναι να μπούμε στα σπίτια μας και να κλείσουμε πόρτες και παράθυρα, γιατί η ατμόσφαιρα είναι αποπνηκτική.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed