ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Προοδευτική διακυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός εγκατέλειψε το μανδύα του δήθεν κεντρώου μεταρρυθμιστή και προέβη σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Οι επιλογές του μας υπενθυμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένα συντηρητικό κόμμα με ακραίες φωνές, που έρχονται στο προσκήνιο όταν απαιτείται εκλογική συσπείρωση.
Η αποτυχία της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τη πλήρη ανακολουθία λόγων και έργων, είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα δημοκρατικών πολιτών να οδηγηθεί να ψηφίσει Μητσοτάκη στη λογική του «μη χείρον βέλτιστον». Άπαντες όμως διαπιστώνουν πλέον πως η Κυβέρνηση παραμένει δέσμια εσωτερικών ισορροπιών και στέκεται αναποφάσιστη και ανίκανη απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά και στις οικονομικές συνέπειες που αυτό ήδη επιφέρει. Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εκφράσει σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο ενώ είναι εμφανής η ανεπάρκεια των στελεχών του να παρουσιάσουν ένα εναλλακτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Αντιθέτως, το Κίνημα Αλλαγής με νέα πρόσωπα στη πρώτη γραμμή, έχει σαφή πολιτικό σχεδιασμό που καταθέτει εντός και εκτός του Κοινοβουλίου. Η θετική ανταπόκριση της νέας γενιάς αλλά και των πολιτών που επιθυμούν να επιστρέψει η Λογική είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα των τελευταίων ημερών απέναντι στην προχειρότητα και την έλλειψη συντονισμού των κυβερνόντων.
Προοδευτική διακυβέρνηση, σημαίνει ανεξαρτησία των θεσμών, κράτος δικαίου, προστασία των μη προνομιούχων συνανθρώπων μας, δικαίωμα για όλους στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης, πρόσβαση των μαθητών και των φοιτητών στην δημόσια παιδεία, ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Σημαίνει οραματική και ταυτόχρονα ρεαλιστική πολιτική με σκοπό την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Δεν σημαίνει συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις που υπονόμευσαν την ίδια τη Δημοκρατία στο πρόσφατο παρελθόν για να ανέλθουν με δημαγωγία στην εξουσία, δεν σημαίνει συνεργασία με επαγγελματίες πολιτικούς που ξέχασαν τη διαδρομή τους για έναν βουλευτικό ή υπουργικό θώκο και για τη διατήρηση των αξιωμάτων τους, δεν σημαίνει συνεργασία με αυτούς που σήμερα δημιουργούν ένα επιτελικό κράτος που λειτουργεί με εντολές και έναν αυταρχικό μηχανισμό που επενδύει στον φόβο.
Είναι ανάγκη να επανέλθει η προοδευτική διακυβέρνηση, ένα κοινωνικό αίτημα που δεν ξεπηδά μόνο από τις αναμνήσεις, αλλά κυρίως από την ελπίδα του λαού μας να ξαναζήσει μέρες ευημερίας, ειρήνης και περηφάνιας. Για το λόγο αυτό οι δημοκρατικοί πολίτες που εξαπατήθηκαν τόσο από τη σοβαροφάνεια του Πρωθυπουργού όσο και από τις αυταπάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να εμπιστευτούν και να στελεχώσουν το Κίνημα Αλλαγής, τη μοναδική υπεύθυνη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του και θα πρωταγωνιστήσει ξανά στον αγώνα για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της Ελλάδας.

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed