Για τους κάθε λογής πολιτικάντηδες που κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση και βάζουν το λιθαράκι τους στην διάλυση του Ε.Σ.Υ. Επειδή πολλά μας τα είπανε τόσο οι διοικητάδες του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας όσο και διάφοροι τυχάρπαστοι του δημοτικού συμβουλίου Σάμης θα πω τα εξής:
Οι αγροτικοί γιατροί στην Σάμη (σε συνεργασία με συναδέλφους πανελλαδικά από άλλα πέντε υγείας, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας) δώσαμε μάχη προ 2 ετών για να κρατηθεί όρθια η δημόσια υγεία στην Κεφαλονιά. Δεν φταίει κανένας αγροτικός, καμία ανακοίνωση και καμία κινητοποίηση για το ότι οι νέοι συνάδελφοι δεν επιλέγουν πλέον την Κεφαλονιά, αλλά και πολλά άλλα μέρη για το αγροτικό τους. Το νησί και οι δομές υγείας δυσφημίζονται διότι η απαξίωση και οι ελλείψεις προσωπικού στο Ε.Σ.Υ οδηγούν σε συνθήκες εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το υπόλοιπο προσωπικό. Σε έναν τόπο που θα έπρεπε να έχει 12-13 πλήρως στελεχωμένα περιφερικά ιατρεία, ένα πλήρως στελεχωμένο κέντρο υγείας και δύο ακόμα στελεχωμένες δομές υγείας η πραγματικότητα είναι πως οι αγροτικοί γίνονται τα παιδιά για όλες τις δουλειές και καλύπτουν τρύπες εφημερεύοντες μόνοι τους στα επείγοντα των νοσοκομείων χωρίς καμία απολύτως καθοδήγηση, χωρίς καμία απολύτως κάλυψη. Η πραγματικότητα είναι πως κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν εντολές μετακινήσεις για να καλύψουμε οποία πιθανή τρύπα υπάρχει στο νησί, αδιαφορώντας πλήρως για το πόσες ώρες εργαζόμαστε και για τις συνθήκες που επικρατούν. Οι λύσεις είναι απλές και συνοψίζονται στο ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ προσωπικού και ΚΙΝΗΤΡΑ. Δεν το κάνουν γιατί δεν τους ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή.
Όλα αυτά είναι γνωστά χρόνια, αυτά ακριβώς λέγαμε και εμείς προ 2 ετών, αυτά ακριβώς και χειρότερα συμβαίνουν σήμερα. Όσο και αν οι διάφοροι διοικητές και κυβερνητικοί εκπρόσωποι που βρίσκονται μέσα στα δημοτικά συμβούλια προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες σε εμάς, οι τοπικές κοινωνίες, ο λαός που έχει ανάγκη το Ε.Σ.Υ (και στήριξε τον αγώνα μας) γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια και γνωρίζει πως εμείς, οι εργαζόμενοι ήμασταν αυτοί που παλέψαμε για τις ζωές τους μέρα νύχτα. Ευχαριστούμε τον Νικόλα Μοσχόπουλο που επαναφέρετε όλα αυτά στην επιφάνεια και που παλεύετε και εσείς, όπως κάναμε και τότε από κοινού. Όσο για το Cine Sami: Εμείς, που στηρίζαμε την υγεία στην περιοχή και βαραγαμε 48ωρα συνεχόμενης δουλειάς, μαζευόμασταν όλοι μαζί σαν ομάδα και συνάδελφοι και περνάγαμε τις ώρες μας στο κέντρο υγείας και τις ώρες που βρίσκαμε τον χρόνο δίναμε ζωή σε μια δομή υγείας κάνοντας παρέα μεταξύ μας. Και δεν θα δώσουμε αναφορά σε κανέναν πολιτικάντη για αυτό. Είναι τιμή μας που μας πιάνουν στο στόμα τους αυτοί. Το κάνουν γιατί τους χαλάσαμε την σούπα. Και οι νέοι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να το κάνουν να είναι σίγουροι για αυτό.
Ανδρέας Κωστακιώτης
Πρώην αγροτικός ιατρός Κέντρου Υγείας Σάμης





LEAVE A COMMENT