Η ανωτερότητα της Ολλανδίας και η… καυτή μάχη του Λας Βέγκας

«Αθόρυβα» η Ολλανδία κατάφερε να έχει μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης στους «4» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2004. Με εξαίρεση την απρόσμενη ήττα με 3-2 από την Αυστρία, στα υπόλοιπα παιχνίδια είχε θετική απόδοση, με καλύτερη εμφάνιση την πιο πρόσφατη και το 3-0 επί της Ρουμανίας.
Είχε και τύχη στις «διασταυρώσεις», καθώς παρότι τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της, είχε πολύ πιο «βατό» μονοπάτι σε σχέση με ομάδες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που «πρώτευσαν» στον δικό τους. Όσα περισσότερα παιχνίδια δίνει τόσο βελτιώνεται η συνεργασία των ποιοτικών παικτών που έχει στην επίθεση. Το ίδιο περιμένουμε να γίνει και σήμερα. Η Τουρκία είναι από τις λίγες ομάδες στη διοργάνωση που παίζουν επιθετικά, χωρίς σκοπιμότητα κι έμφαση στην άμυνα. Χαρακτηριστικό πως και στις 4 αναμετρήσεις της επιβεβαιώθηκε το Over 2,5, ενώ στις 3 από αυτές σκόραραν και οι δύο ομάδες. Είχε και ρέντα πάντως στα δύο τελευταία, με την Τσεχία αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω από το 20′, ενώ με την Αυστρία ήταν σαφώς χειρότερη, αλλά πιο ουσιαστική. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι οι κίτρινες που δέχονται οι παίκτες του Μοντέλα, με 18 σε 4 αγώνες να είναι εξωφρενικό νούμερο. Βέβαια οι 11 από αυτές «βγήκαν» στο ματς με την Τσεχία, αλλά σε όλα οι παίκτες της πήραν από τουλάχιστον δύο. Περιμένουμε η Ολλανδία να έχει τον πρώτο λόγο και να πιέζει, υπερέχει ποιοτικά, οπότε μέσω πίεσης κι ενίοτε σκληρών μαρκαρισμάτων οι Τούρκοι να προσπαθήσουν να «καλύψουν» το χάντικαπ.
Η Ουρουγουάη δεν χαρίστηκε στους οικοδεσπότες Αμερικανούς και έκανε το 3/3 στον όμιλο, τερματίζοντας πανηγυρικά στην πρώτη θέση. Αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και έγινε αναγκαστική αλλαγή νωρίς στο ματς με τις ΗΠΑ ο αξιόλογος Αραούχο. Μοιρασμένες οι πιθανότητες να αγωνιστεί, με τον Ντε Αρασκαέτα να φαντάζει το φαβορί για να τον αντικαταστήσει. Επιπλέον, αναμένεται να σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί ο Ουγκάρτε που επίσης ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις. Από εκεί και έπειτα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές από πλευράς Μπιέλσα. Η αποστολή της «σελεσάο» έφθασε στο Λας Βέγκας με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 47 βαθμούς Κελσίου τις μεσημεριανές ώρες και οι προπονήσεις γίνονται μετ’ εμποδίων. Μία αλλά εξόχως σημαντική απουσία έχει η Βραζιλία, αυτή που ακούει στο όνομα Βινίσιους. Ο βιρτουόζος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένας από τους παίκτες που κινδύνευαν αν αντίκριζαν κίτρινη κάρτα στο προηγούμενο ματς και την είδε, με αποτέλεσμα να είναι τιμωρημένος κόντρα στη «σελέστε». Υπάρχουν αντικαταστάτες αλλά σίγουρα όχι στο δικό του επίπεδο. Ο Σαβίνιο φαίνεται ότι έχει προβάδισμα για να καλύψει το κενό του. Οι δύο ομάδες έχουν τάση προς την ισοπαλία όταν αναμετρώνται σε επίπεδο Κόπα Αμέρικα. Αμφότερες θα παίξουν αρκετά δυνατά και κλειστά, με στόχο να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να τις απειλήσει σοβαρά. Πιστεύουμε ότι θα οδηγηθούν ισόπαλες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Δευτερευόντως, στα μεταξύ τους παιχνίδια η ένταση κυριαρχεί και να υπάρξει αποβολή δεν θεωρείται τόσο απίθανο ενδεχόμενο.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed