Ο Γασπαρινάτος και η παρέα του «έφτυσαν» τους προηγούμενους προέδρους του Επιμελητηρίου

Η αντιπολίτευση χτύπησε… κόκκινο στην αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, με τον Σπύρο Γασπαρινάτο και την παράταξή του να στηλώνουν πόδια και να μην δέχονται με τίποτε να τιμηθούν οι πέντε προγούμενοι πρόεδροι του Επιμελητηρίου.
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ανδρέας Παντελιός, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να πείσει το… παρεάκι του Γασπαρινάτου ότι οι επαγγελματίες της Κεφαλονιάς οφείλουν πολλά πράγματα στις προηγούμενες διοικήσεις του Επιμελητηρίου και στους προέδρους τους. Ο Σπύρος Ρόκκος, ο Νικόλας Δρακάτος, ο Σπυρογεράσιμος Ατσάρος, ο Γιάννης Κρούσσος και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, από το 1978 έως και το 2017 δεν πρόσφεραν τίποτε, πέρασαν απαρατήρητοι από την Κεφαλονιά, μαζί με τα συμβούλιά τους. Ο πρόεδρος, Σταύρος Σπαθής, θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι πρόσφεραν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο και θα πρέπει το Επιμελητήριο να αναγνωρίσει την προσφορά τους αυτή και να τους τιμήσει. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης δύο σύμβουλοι πήραν τον λόγο, ένας δεν μίλησε, αν και θα έπρεπε και ένας ζήτησε από τον επικεφαλής της παράταξης να αποχωρήσουν. Ο Σπύρος Βανδώρος… διέγραψε και τους πέντε πρώην προέδρους με το εξής σκεπτικό: «Δεν έχω γνώμη για τους τρεις πρώτους (Ρόκκο, Δρακάτο, Ατσάρο) αφού δεν εκπροσώπησαν τη δική μας γενιά. Σε ότι αφορά τους δύο άλλους (Κρούσσο, Μιχαλάτο) δεν είχαν καμία διάκριση, πέρα από την ανυπαρξία τους, αφού δεν πρόσφεραν τίποτε στους επαγγελματίες της Κεφαλονιάς». Ο Σπύρος Γασπαρινάτος στη δική του ομιλία τόνισε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τα πεπραγμένα των προηγούμενων προέδρων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να συναινέσει στην βράβευσή τους.

Η… μουγκαμάρα και τα επιτεύγματα των πρώην προέδρων
Ο Παναγής Έρτσος, από τα παλαιότερα μέλη του Επιμελητηρίου, δεν άνοιξε το στόμα του να πει μισή κουβέντα τουλάχιστον για τους προέδρους που συνεργάστηκε στα χρόνια της θητείας του στο τραπέζι του Δ.Σ., την ίδια στιγμή που ο Μάκης Κεκάτος παρότρυνε τον επικεφαλής της παράταξης, Σπύρο Γασπαρινάτο, να πάρει την ομάδα και να αποχωρήσει. Ο Ανδρέας Παντελιός στην εισήγησή του τόνισε τα επιτεύγματα των προηγούμενων προέδρων. Έκανε αναφορά στον πρώτο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σπύρο Ρόκκο, ανέφερε τον μεγάλο αγώνα του Σπυρογεράσιμου Ατσάρου να φτιάξει την ΒΙΠΕ στο Αργοστόλι, για το μεγάλο επίτευγμα του Γιάννη Κρούσσου, που επί των ημερών του κατασκευάστηκε το νέο κτήριο του Επιμελητηρίου και μεταφέρθηκε εκεί, αλλά και για τα πρώτα χρόνια του Θεόφιλου Μιχαλάτου με τα πολλά προγράμματα, σεμινάρια και Αναπτυξιακά Συνέδρια, που έφεραν κόσμο και χρήμα στην Κεφαλονιά. Ο Πολυχρόνης Δενδρινός τόνισε ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. έπρεπε να ξέρουν για τον βίο και την πολιτεία των προηγούμενων, αφού όπως τόνισε ο καθένας έχει βάλει το λιθαράκι του. Η παράταξη Γασπαρινάτου ήταν αρνητική, ο Παναγής Τζανάτος δήλωσε παρόν και η πρόταση του Σταύρου Σπαθή πέρασε μόνο με τις ψήφους της συμπολίτευσης.
Σημείωση: Οι νέες γενιές δεν έζησαν τα κατορθώματα του Κολοκοτρώνη, του Καραΐσκάκη και των υπόλοιπων ηρώων, αλλά τους τιμούν. Η ιστορία πάντα γράφει για όλους…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

1 2 3 4 5 6

Related Posts