Η… αμαρτωλή Διαδημοτική, η μήνυση του Κώστα Ζαπάντη και το ΠΑΣΟΚ της… ψάθας

Η πρώτη… μάχη στον δικαστικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του εκδότη της ιστοσελίδας, Ξενοφώντα Ευαγγελάτου και του διευθυντή της ΕΔΑΚΙ (πρώην Διαδημοτικής), Κώστα Γαλιατσάτου, έλαβε χώρα σήμερα στην αίθουσα του δικαστικού Μεγάρου Αργοστολίου.
Σε μια κατά μία έννοια μπλεγμένη υπόθεση οι δύο πλευρές εξέθεσαν μέσω των μαρτύρων και των δικηγόρων τους τις απόψεις τους, κατέθεσαν τα έγγραφα που είχαν στη διάθεσή τους και η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί περίπου σε δύο μήνες. Στην υπόθεση αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν δύο συμπολίτες μας επαγγελματίες, ο Διονύσης Κορσιάνος και ο Χρήστος Μινέτος, οι οποίοι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, μέσω επιστολών τους σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, κατηγορούσαν τον κ. Γαλιατσάτο για θέματα διαφάνειας και πολιτικής ηθικής. Οι επιστολές αυτές με τις υπογραφές τους από κάτω αναδημοσιεύτηκαν στο efimeridakefalonia.gr τύπου (ουδέτερου) ρεπορτάζ με έναν πολύ μικρό πρόλογο και έναν επίλογο, που ουσιαστικά εγράφησαν για να κατατοπιστούν οι αναγνώστες περί τίνος πρόκειται. Ο κ. Γαλιατσάτος θεώρησε ότι τη ιστοσελίδα προσέβαλε την προσωπικότητά του με αυτή την αναδημοσίευση και κατέφυγε στην δικαιοσύνη κατά τόσο των επιστολογράφων όσο και του ρεπόρτερ της ιστοσελίδας. Ο κ. Γαλιατσάτος ως μάρτυρα υπεράσπισης παρουσίασε την πρώην Αντινομάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Πολιτικό Μηχανικό και στέλεχος για πολλά χρόνια του τοπικού ΠΑΣΟΚ, Μίνα Γαβριελάτου. Η κα Γαβριελάτου υπερασπίστηκε και με το παραπάνω τον κ. Γαλιατσάτο, επικαλούμενη αρκετές φορές την ιδιότητά της ως Αντινομάρχης.
Ο κ. Ευαγγελάτος παρουσίασε ως μάρτυρα υπεράσπισης τον Αλέκο Γαβριελάτο (Αλούπης), σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, που με τη σειρά του υπερασπίστηκε τον κ. Ευαγγελάτο, ενώ η εξέτασή του από τους συνηγόρους πήγε την ιστορία πολλά χρόνια πίσω, όταν ο κ. Γαλιατσάτος ήταν διευθυντής της τότε Διαδημοτικής και ο Γεράσιμος Φόρτες ήταν Δήμαρχος Αργοστολίου την περίοδο 1994-2006, ενώ ήταν και συμμαθητές στα χρόνια τους στο Γυμνάσιο. Μάλιστα, ο κ. Γαβριελάτος, επειδή τόσο κατά την δική του εξέταση όσο και κατά την εξέταση της κας Γαβριελάτου ακούστηκε πολλές φορές η λέξη ΠΑΣΟΚ ανέφερε στο δικαστήριο: «Ήμουν και εγώ μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εγώ άνηκα στην κατηγορίας της… ψάθας, όταν κάποια άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ απέκτησαν περιουσία». Οι δικηγόροι των τριών κατηγορουμένων έφεραν στο φως παλαιότερα δημοσιεύματα ιστοσελίδων που ανέφεραν στο ρεπορτάζ τους τον κ. Γαλιατσάτο, αναφορές του Δημοτικού Συμβούλου, Γιώργου Τζωρτζάτου (μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο), για… αμαρτωλή Διαδημοτική, καθώς και τη μήνυση που είχε υποβάλλει στην Διαδημοτική ο τότε Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων, Κώστας Ζαπάντης. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο διάλογος που έγινε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το 2011 μεταξύ του διευθυντή της Διαδημοτικής, Κώστα Γαλιατσάτου και του πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου (εκλεγμένος με την ίδια παράταξη, Διονύση Γεωργάτου, που είχε εκλεγεί η κα Γαβριελάτου), Παναγή Βλάχου. Όταν ο κ. Βλάχος ρώτησε τον κ. Γαλιατσάτο, παρρησία 100 και πλέον ατόμων, καμερών και 41 Δημοτικών Συμβούλων, πως απέκτησε το ακριβό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί, ο κ. Γαλιατσάτος του απάντησε ότι του το έδωσε το ΠΑΣΟΚ.
Μετά το σημερινό Αστικό Δικαστήριο, του οποίου η απόφαση θα γίνει γνωστή σε δύο τουλάχιστον μήνες, θα ακολουθήσει και το Ποινικό, στη δεύτερη μεγάλη δικαστική μάχη.

Related Posts