Σφοδρό «κατηγορώ» Γαλιατσάτου σε Κράτσα με άρωμα… Αλ Θάνι

Έντονη ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη, Θόδωρου Γαλιατσάτου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Ρόδης Κράτσα από το Αργοστόλι, αναφορικά με την επένδυση του Εμίρη του Κατάρ, Αλ Θάνι, στην Οξειά. Ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε:
«Τι μας είπε η κα Κράτσα από το Αργοστόλι, μιλώντας σε εκδήλωση ολίγιστων κομματικών στελεχών; “αν ήμουν εγώ περιφερειάρχης θα γινόταν η επένδυση του εμίρη στην Οξειά” αναφώνησε η υποψήφια του κ. Μητσοτάκη. Δηλαδή; Με εξαιρετική ωμότητα η κα Κράτσα ομολογεί ότι θα παραβίαζε τρία βασικά νομοθετήματα που απαγορεύουν την δόμηση στο νησάκι αυτό του Ιονίου και το προστατεύουν περιβαλλοντικά γιατί συμμετέχει στην αειφορία της περιοχής!
1. την συνθήκη Ramsar
2. την δασική νομοθεσία
3. το διάταγμα του φορέα διαχείρισης Εκβολών Αχελώου και Εχινάδων.
Αυτή είναι η “νέα” αναπτυξιακή στρατηγική λοιπόν για το Ιόνιο που ευαγγελίζεται η υποψήφια του κ. Μητσοτάκη: καταστροφή του περιβάλλοντος, υπηρέτηση του χρήματος και “γαία πυρί μιχθήτω”. Θυμίζουμε στην κα Κράτσα ότι η θεμελιακή θέση και στόχος της ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά είναι τέσσερις λέξεις: “Ελκυστικός Προορισμός, Βιώσιμος Τόπος”. Είμαστε σίγουροι για την κρίση και την επιλογή των συμπολιτών μας. ΑΝΑΣΑ ΝΕΑ ΝΙΚΗ».

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed