Όταν στην πολιτική αντιπαράθεση εμπλέκονται οικογένειες, τότε χάνεται η μπάλα και οι συνέπειες είναι οδυνηρές για όλους

Η κεντρική πολιτική σκηνή και η τελευταία σύγκρουση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου μανάδες, σύζυγοι, μπαμπάδες και παπούδες μπήκαν στο κάδρο, δυστυχώς μεταφέρεται και στον μικρόκοσμο της Κεφαλονιάς.
Ο κάθε ένας από εμάς που κάνουμε ρεπορτάζ αντιλαμβάνεται τα γεγονότα που καλύπτει με τον δικό του τρόπο και με το δικό του μυαλό. Εγώ μπορεί να λέω ότι ο Παρίσης φάνηκε κουρασμένος και ταλαιπωρημένος στην προχθεσινή του συγκέντρωση. Άλλος μπορεί να τον είδε ως νέο 30άρη που είναι έτοιμος να πιάσει τη ζωή και να την στύψει. Απόψεις είναι αυτές και στο κάτω-κάτω γίνεται και πολιτική μέσα από το κάθε ρεπορτάζ, όπως γινόταν και θα γίνεται πάντα στην Ελλάδα με οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιονδήποτε Δήμαρχο. Αυτό όμως που δηλητηριάζει περισσότερο τις μεταξύ μας σχέσεις είναι όταν εμπλέκονται οικογένειες. Κάποιοι από τους παλαμοκροτητές του Παρίση θεώρησαν καλό να μου επιτεθούν χρησιμοποιώντας την οικογένειά μου. Ξέρετε, είναι πολύ εύκολο να πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Είναι πολύ εύκολο να βγω και να πώ ότι η κόρη του τάδε πολιτικού είναι ναρκομανής ή ο γιος άλλου πολιτικού κάνει εμπόριο ναρκωτικών. Είναι εύκολο να πούμε ότι η γυναίκα του τάδε πολιτικού βγάζει τα μάτια της με τον άνδρα της φίλης της ή ο τάδε πολιτικός ξεμοναχιάζει την γυναίκα του φίλου του. Ακόμη πιο εύκολο είναι να γράψουμε για τον τάδε υποψήφιο Δήμαρχο ότι ξενοπηδάει ή για τον δείνα υποψήφιο Δήμαρχο ότι διαθέτει δωμάτιο, πέρα από το σπίτι του για να περνάει… τρυφερές στιγμές.
Αν πέσουμε σε αυτό το επίπεδο όλα τελείωσαν. Θα βγουν μαχαίρια, κουμπούρια και η αστυνομία δεν θα ξέρει από που να ξεκινήσει. Θέλω να συμβουλεύσω μερικούς θερμοκέφαλους του Παρίση ότι από εδώ και πέρα δεν θα περάσει τίποτε χωρίς απάντηση. Οι οικογένειές μας θα βγουν στη φόρα και όποιον πάρει ο χάρος. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, για άλλους θα χτυπήσουν οι καμπάνες και θα είναι τόσο πένθιμο το χτύπημά τους, που θα ακουστεί και εκτός νησιού. Η οξεία πολιτική αντιπαράθεση θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές, θα αντέξουμε μηνύσεις και αγωγές, αλλά αν θιγεί ξανά η οικογένειά μου από τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ο ηθικός αυτουργούς ή οι ηθικοί αυτουργοί είναι πλέον γνωστοί στην κοινωνία. Έχει ήδη ενημερωθεί η Αστυνομία για τα τεκταινόμενα των δύο τελευταίων ημερών.

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed