Πλήρη υποστήριξη στο Νομοσχέδιο Χατζηδάκη στο Π.Σ., πέρασε με 21 ψήφους, σφοδρή επίθεση της Ρόδης Κράτσα στον Θόδωρο Γαλιατσάτο

Την αρχική της θέση, υπέρ του νομοσχεδίου Χατζηδάκη επανέλαβε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Επέρριψε ευθύνες στους διαφωνούντες – επικεφαλής παρατάξεων που προηγήθηκαν με εισηγήσεις τους, για έλλειψη συνεννόησης και προσπάθεια συνεργασίας.
Χαρακτήρισε ήττα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης την στάση αυτή. Σε έντονο ύφος και ειδικά για τον προκάτοχό της Θόδωρο Γαλιατσάτο δήλωσε ότι “δεν θα έπρεπε να λάβει μέρος στη συνεδρίαση με τα πεπραγμένα που είχε. Του άρεσε η εικόνα που παρουσίαζαν τα νησιά 5 χρόνια; Αντ’ αυτού συνεχίζει την ειρωνεία του για την Περιφερειάρχη”. “Παραλάβαμε μια άθλια κατάσταση”, υποστήριξε και απευθυνόμενη σε όλους ζήτησε ουσία κι όχι στείρα αντιπολίτευση και κριτική προσωπικού επιπέδου, ποιος Δήμαρχος κάνει καλά τη δουλειά του και ποιος όχι. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στον τομέα των απορριμμάτων, είπε και ζήτησε αυτοκριτική για το χαμένο χρόνο και τις χαμένες ευκαιρίες, από όσους είχαν ευθύνη διαχείρισης. Η κα Κράτσα επιχείρησε να δώσει τέλος στα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες περί γνώσης του ν/σ από την ίδια, δηλώνοντας “δεν ήξερα ούτε εγώ , το έμαθα το Σάββατο πρωί και η πρώτη μου αντίδραση ήταν να αιτηθώ την αλλαγής της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της υπό σύσταση ΑΕ προκειμένου από 5μελές να διευρυνθεί και να περιλαμβάνει όλους τους Δημάρχους από τα μεγάλα νησιά”.
Εξήγησε δε ότι στη δική της φιλοσοφία δεν είναι ο αποκλεισμός απόψεων και γι’ αυτό ζήτησε να ακούσει τις απόψεις όλων των δήμων και όλων των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων. Για την Κεφαλονιά είπε χαρακτηριστικά ότι εξασφαλίστηκε η συνέχιση λειτουργίας της διαδημοτικής που λειτουργεί με επιτυχία επί σειρά ετών (ΕΔΑΚΙ) καθώς και την απρόσκοπτη συνέχιση της σύμβασης που έχει υπογράψει η Λευκάδα με τη Βόνιτσα για τα απορρίμματα. “Γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε και εμπιστευόμαστε τον 1ο βαθμό Αυτοδιοίκησης, είμαστε στο πλευρό τους και η νέα εταιρική μας σχέση θα φανεί στη συνέχεια, αρκεί να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα και να κάνουμε βήματα μπροστά”, δήλωσε η Περιφερειάρχης. “Στόχος όλων είναι η παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη και η τήρηση των δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας έναντι της ΕΕ”, συνέχισε η κα Κράτσα υπογραμμίζοντας ότι “πρέπει να πάψουμε να είμαστε το μαύρο πρόβατο και να γίνουμε χώρα βιώσιμης ανάπτυξης”. Ζήτησε συνεργασία και εμπιστοσύνη από τους Δήμους και υποστήριξε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούν να μετέχουν στις διαδικασίες και να είναι κριτές σε όσα γίνονται, για παράδειγμα στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών όπου δίνεται η δυνατότητα στην περιφέρεια να συνάψει προγραμματικές συμβάσεις και να έχει άποψη για την ανάδειξη του περιβάλλοντος.
Επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Γαλιατσάτο λέγοντας: “Ο κ. Γαλιατσάτος για να υπάρξει πολιτικά δεν διστάζει να βάλει το ένα νησί του Ιονίου απέναντι στο άλλο “παίζοντας” με έδρες Φορέων και ανταγωνισμούς, σπέρνοντας ζιζάνια με αφορμή το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο. Απαράδεκτες ενέργειες για έναν τέως Περιφερειάρχη που εκλήθη να υπηρετήσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η αποτυχία του κ. Γαλιατσάτου συνεχίζεται και κατόπιν εορτής. Αθεράπευτες είναι οι μικροπολιτικές και μικρόψυχες ενέργειές του. Δεν αντιλαμβάνεται ότι ήδη τον καταδίκασε ο λαός των Ιονίων Νήσων”. Η πρόταση της κας Κράτσα πέρασε με 21 ψήφους, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις υποστήριξαν τις δικές τους προτάσεις.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed