Υπάρχει και φιλότιμο, ο πρώην Αντιδήμαρχος Έργων της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» μας κάνει μάθημα… κοκοφοινίκων και παγκακίων με φωτοκύταρο

Πολύ κουβέντα γίνεται από χθες το μεσημέρι και μετά αναφορικά με τις ασφαλτοστρώσεις που αναμένεται να γίνουν στην Κεφαλονιά το προσεχές διάστημα. Άρθρα επί άρθρων και δελτία Τύπου των προηγούμενων που κατηγορούν τους τωρινούς.
Η ουσία είναι όμως μία και αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να φτιαχτούν οι δρόμοι για να μην σπάνε τα αυτοκίνητά τους και να μην γίνονται ατυχήματα. Η παρούσα Δημοτική Αρχή Αργοστολίου του Θεόφιλου Μιχαλάτου ποτέ δεν βγήκε με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες στα ΜΜΕ προκειμένου να πανηγυρίσει για την επισκευή δρόμων, η οποία επισκευή είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς του Αλέξανδρου Παρίση. Χρέος όλων των Δημοτικών Αρχών είναι να προσφέρουν στον δημότη και μάλιστα να κρατούν και χαμηλούς τόνους αναφορικά με την διαφήμιση του έργου τους. Αυτό που συμβαίνει όμως από χθες έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δεν ήταν μόνο το δελτίο Τύπου της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» ή η επιστολή του δημότη Γιάννη Κοσμετάτου, αλλά το… πανηγύρι που ακολούθησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Οι μεν και οι δε έβγαζαν τα μάτια τους για το ποιος είναι ο πατέρας του τρομερού έργου της ασφαλτόστρωσης μερικών δρόμων στην Κεφαλονιά.
Θα μείνουμε στο Αργοστόλι και στο τρομερό πρόβλημα που υπάρχει στις οδούς Παπανδρέου (πρώην Λάσσης), Χαροκόπου και Μομφεράτου. Σύσσωμος ο Τύπος της Κεφαλονιάς ηλεκτρονικός και έντυπος, αντιπολιτευόμενος και συμπολιτευόμενος, από το καλοκαίρι του 2016 φωνάζει για την άσχημη κατάσταση των τριών συγκεκριμένων δρόμων, οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου γινόταν ακόμη χειρότεροι. Ειδικά από το καλοκαίρι του 2018 και μετά είναι σχεδόν απροσπέλαστοι για τους φουκαράδες που έχουν χαμηλό αυτοκίνητο ή μηχανάκι μικρότερου κυβισμού. Η Δημοτική Αρχή Παρίση, της οποίας επικεφαλής των Τεχνικών Υπηρεσιών ήταν ο Αντιδήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης, δεν έδινε σημασία στις κραυγές των πολιτών. Τα συνεργεία είχαν δουλειά, οι δημότες μάτωναν οικονομικά για να επισκευάσουν τα αυτοκίνητά τους, ωστόσο από τον Δήμο Κεφαλονιάς ούτε φωνή ούτε ακρόαση, μέχρι που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Άνοιξη του 2019, είκοσι ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Παρίσης, ο Λυκούδης και η παρέα τους κατάλαβαν ότι τα περιθώρια είχαν στενέψει. Αποφάσισαν να συντηρήσουν τους παραπάνω δρόμους και υπογράφουν σύμβαση με εργολάβο για την επισκευή τους. Από το 2016 έως το 2019 πέρασαν τρία χρόνια που οι δημότες βλαστημούσαν την ώρα και την στιγμή που η μοίρα τους έφερε να περάσουν από τους τρεις συγκεκριμένους δρόμους. Το ίδιο διάστημα μας είχαν πιπιλίσει το μυαλό για το φαραωνικό έργο της Πλατείας Βαλλιάνου και την ανάπλαση της παραλιακής στο Αργοστόλι. Οι κοκοφοίνικες πήγαιναν και έρχονταν και τα παγκάκια με φωτοκύτταρο (πολλές αναφορές από τον Διονύση Λυκούδη) είχαν φορτωθεί και έρχονταν στην Κεφαλονιά.
Συμπέρασμα: Αποτύχατε κ. Λυκούδη να κλείσετε δέκα λακκούβες και να ισιώσετε πέντε σαμαράκια, την στιγμή που με αλαλαγμούς μας είχατε πάρει τα αυτιά για τους κοκοφοίνικες και τα παγκάκια με φωτοκύτταρο. Αποτύχατε κ. πρώην Αντιδήμαρχε στην καθημερινότητα του πολίτη και έρχεστε τώρα με δελτίο Τύπου να μας υπενθυμίσετε ότι το τεράστιο αυτό έργο των πέντε κουβάδων πίσας είναι δικό σας, είναι της «Ισχυρής Κεφαλονιάς». Δικό σας είναι κ. Λυκούδη, να το χαίρεστε, ωστόσο αν πλακώσουν οι ομαδικές αγωγές στον Δήμο πολιτών που έσπασαν τα αυτοκίνητά τους (ανάμεσά τους και εγώ) από τους κατεστραμένους δρόμους, μήπως θα πληρώσετε εσείς; Πολύ αμφιβάλλω! Υπάρχει και φιλότιμο κ. Λυκούδη, που από ότι φαίνεται εσείς δεν το διαθέτετε…

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed