Τελικά, πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα;

Είναι πράγματι σοβαρά γιατί η εμφάνιση του κορωναϊού, έπιασε τους ανθρώπους απροετοίμαστους αν και μπορεί να ήταν γνωστός σε ορισμένους επιστημονικούς κύκλους ή ακόμη χειρότερα ήταν δημιούργημα μια ομάδας ερευνητών, εργαζομένων πάνω σε κάποιο πρόγραμμα, σε κάποια μυστικά εργαστήρια, τα οποία για τους κοινούς ανθρώπους είναι απρόσιτα.
Την ίδια στιγμή ήταν γνωστά σε ανώτερους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους, καλύπτονται πίσω από ένα σύννεφο άκρως απορρήτου, που μόνο ελάχιστοι έχουν πρόσβαση, αφού η επιστημονική έρευνα, εποπτεύεται και ίσως κατευθύνεται από το υπουργείο άμυνας κάθε χώρας, αφού κάθε καινούργια ανακάλυψη αποτελεί και ένα ακόμη όπλο η υπερόπλο που εγγυάται την ασφάλεια της. Από τα εργαστήρια έρευνας και παρασκευαστήρια ενδεχομένως ,εκουσίως η εκουσίως, ξέφυγε αυτός ο σατανικός ιος για να ορμήσει κατά της κοινωνίας των ανθρώπων και με αφάνταστη μεταδοτικότητα να δολοφονεί ανελέητα , με τα συμπτώματα μιας ασυνήθιστης «πνευμονοπάθειας» όπως συνηθίζουν να λένε οι γιατροί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Είναι όμως και μια ασθένεια που γρήγορα εξελίχθηκε σε πανδημία και δυστυχώς ορισμένα συμφέροντα, δίνουν και πολιτικές διαστάσεις, δεδομένου ότι η καταπολέμησης και θεραπεία του Ιού, «συνεπάγεται πολλά έξοδα για έρευνα και ανακάλυψη φαρμάκων» κατά την γνώμη των κυβερνώντων, αλλά και τεραστία κέρδη από την μονοπώληση φαρμάκων και εμβολιασμό των ανθρώπων, πράγμα που είναι ακόμη μακριά η πολύ μακριά, ενώ τα έξοδα για τα λαμβανόμενα μέτρα, περιορισμού του, στήνουν την παγκόσμια οικονομία στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Το πόσο θα στοιχίσει στην οικονομία κυρίως των ασθενέστερων κρατών θα φανεί αργότερα, από τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα επι μέρους κράτη για να ανακάμψουν, ξεκινώντας μια νέα απ αρχή, ενώ παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα παρακάμψουν τα εμπόδια που ορθώνονται στην εργασία, την παραγωγή, το εμπόριο, τις μεταφορές καθώς επίσης στις αεροπορικές εταιρίες και τον τουρισμό. Εδώ δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι αυτή η πανδημία υπονομεύει την κουλτούρα των διαφόρων λαών και ίσως καταστρέφει τις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων οι οποίοι στο εξής θα κινούνται σε ένα κύκλο αβεβαιότητας, αμφιβολιών και ανασφάλειας, με δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες, τουλάχιστο μέχρι της ανακάλυψης και ομαδικής χρήσης του εμβολιασμού των πολιτών, πράγματα που μοιάζει σαν να κυνηγάς φαντάσματα που δεν θα σε αφήνουν να υποψιαστείς το πόσο μακριά είναι από σένα ι η επόμενη επίθεσης και αν εσυ είσαι το επόμενο θύμα. Δυστυχώς αυτή την άποψη συμμερίζεται το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας, η οποία μάλιστα ενημερωμένη για τις αντικρουόμενες απόψεις των επιστημόνων, προβληματίζεται για μια το άμεσο μέλλον, και αγωνιά για το τι θα συμβεί αν θα επηρεαστεί η διάθεσης των αγαθών στις αγορές του κόσμου από μια τέτοια οικονομική καθίζηση.
Λάθος ή σωστό οι γνώμες διακεκριμένων επιστημόνων, ότι η περιπέτεια του Κορωναιού είναι κατά μεγάλο μέρος απάτη και μάλιστα πολύ καλοστημένη, με σκοπό την εκμετάλλευση της κοινωνίας, δημιουργεί φόβους και ανασφάλεια σε βαθμό που η χώρα μας,συλλογίζεται Τι είναι άραγε προτιμότερο : Να έχουμε τουρισμό και να πολεμάμε την νόσο στην οποία ορισμένοι είναι φορείς, ή καλύτερα να μην έρθει ο τουρισμός και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, ενώ και οι ξένοι επισκέπτες με ανάλογες σκέψεις, :Να παμε φέτος στην Ελλάδα η να κάτσουμε στο σπιτάκι μας στην Γερμάνια, την Αγγλία, τις σκανδιναβικές χώρες και του χρόνου βλέπουμε. Διότι πολύ απλά: Είμαστε υγιείς αλλά ποιος μας εγγυάται την ανοσία μας στην χώρα που επισκεπτόμαστε; ΟΙ σκέψεις είναι εφιαλτικές και κανείς ούτε γνωρίζει, ούτε εγγυάται σε κανέναν απολύτως, τίποτα. Η Ευαισθησία που έχουν όλοι οι άνθρωποι πάνω σε θέματα υγείας των οικογενειών τους και προ παντός των ανήλικων παιδιών τους, κυριαρχεί πάνω σε άλλες σκέψεις , θολώνοντας το μυαλό τους σε βαθμό που δεν μπορούν να αντιληφθούν, τα πάσης φύσεως παιχνίδια, οικονομικά και πολιτικά, τα οποία με αφορμή την Πανδημία του Κορωναιού, κρύβουν κολοσσιαία συμφέροντα και κέρδη από την διαχείριση της υγείας των ανθρώπων σε όλα τα κράτη του πλανήτη.
Σοβαροί και ευσυνείδητοι επιστήμονες ανά τον κόσμο, προσπαθούν, παίζοντας την καριέρα τους κορώνα η γράμματα, να αποκαλύψουν τις μεγάλες παγίδες που κρύβονται και εμπλέκονται γύρω απo την θεραπεία αυτής της αρρώστιας όσο και τα «απαραίτητα» μέτρα για την θεραπεία της νόσου, του επικίνδυνου Ιου, που κανείς δεν γνωρίζει από πού προήρθε και που θα καταλήξει. Τρομοκρατούνται οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, με εξαιρέσει εκείνους που «Κατανοούν τις προσπάθειες που καταβάλουν εταιρίες, «επενδύοντας» κολοσσιαία ποσά στον αγώνα που κάνουν για να σώσουν η και να θωρακίσουν την υγεία των συνανθρώπων μας, οι οποίοι συμφωνούν απόλυτα με εκείνη την λογική της πειθούς ότι, η «κατοχυρώνεις «την υγεία σου με τα «απαραίτητα» εφόδια και φάρμακα» των ειδικών η φέρεις την ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει η διαφοροποίησης σου πάνω στους κανόνες προστασίες της υγείας σου, όπως αυτοί ορίζονται από του «επαΐοντες».
Η τελευταία αυτή πανδημία του κορωναϊού έχει φέρει τέτοια αναστάτωση στις κοινωνίες των ανθρώπων διεθνώς που δεν εχει λιγότερες συνέπειες από μια απελπιστική τρομοκρατία η οποία όμως με το πέρασμα του χρόνου βαθαίνει και κανείς δεν γνωρίζει σε ποιον γκρεμό οδηγείται η ανθρωπότητα, η οποία αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αποφασίσει τον ευνουχισμό της από τις διάφορες ομάδες συμφερόντων, ή όπως λέει ο ο μεγάλος SHAKESPEARE να επαναστατήσει και «να ανατρέψει τις αντιξοότητες που της επιβάλλονται, από τα μέτρα που παίρνει μια αρχή εξουσίας, προς διαφύλαξη της υγείας των πολιτών». Η αναστάτωση του κόσμου είναι μεγάλη το ίδιο και η αντίδρασης του διότι γνωρίζει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από διάφορα κέντρα εξουσίας, είναι πλέον θέμα ζωής και θανάτου σε ένα αμφίβολο και αβέβαιο μέλλον. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι προσβάλλονται από μια πανδημία με πολλά θύματα μόνο που συγκριτικά η πανδημία του Κορωναιού, είναι κατά πολύ ποιο ασθενέστερη σε θύματα από την «Ισπανική Γρίπη του 1918 « η την Ασιατική γρίπη με 50 -100 εκατομμύρια νεκρούς.
Η εξέλιξη της τεχνολογίας και ενημέρωσης βέβαια τον 20 αιώνα ήταν κατά πολύ υποδεέστερη από την σύγχρονη εποχή που ζούμε σήμερα. Ίσως όμως σήμερα βιώνουμε την πλέον οργανωμένη ομαδική εξαπάτηση των ανθρώπων, σε κλίμακα, την οποία δεν έχει καταγράψει ακόμη η παγκόσμια ιστορία. Η αμφιβολία, που ενσπείρουν οι αντιπαραθέσεις , των επιστημόνων, μέσα στην κοινωνία, προδικάζουν ένα ακατάστατο μέλλον για τις νέες γενιές που έρχονται .Το επόμενο βήμα δεν είναι εύκολο και αφού μέσα σε λίγους μήνες που μας κτυπά αυτός ο σατανικός ιός η οικονομία της Ευρώπης γονάτισε και οι σχέσεις των κρατών της, πάγωσαν, ακόμη και οι σχέσεις των πολιτών μεταξύ τους μπήκαν σε περιορισμό κατ οίκον, οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν τι τέξεται η επιούσα και ζουν μόνο για το «σήμερα». Αναμφίβολα το καλοκαίρι θα μας φέρει ενώπιων εξελίξεων οι οποίες προς το παρόν είναι απροσδιόριστες.

Γιάννης Ζερβός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed