Η υφαρπαγή της ΜΕΘ και η απαξίωση του νοσοκομείου μας

Μήπως τελικά πρέπει εμείς οι Κεφαλονίτες να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας; Να διεκδικήσουμε αυτό που μας αρμόζει; Κουράστηκα να βλέπω υποσχέσεις και να ακούω ανερμάτιστες θριαμβολογίες ιθυνόντων και να βλέπω καλλιτεχνικές φωτογραφίσεις στα υπουργεία…
Αυτό που παραθέτω είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα εκμηδένισει το τουριστικό μας προϊόν με έμμεση φτωχοποίηση του νησιού μας. Αλήθεια τι ειρωνεία, στον αντισεισμικό κανονισμό η Κεφαλονιά ανήκει στην ζώνη Γ όσον αφορά την σεισμική επικινδυνότητα δηλαδή αναμένονται υψηλότερες σεισμικές επιτάχυνσης. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα σήμερα ότι η Κεφαλονιά κατετάγη στην Ζώνη Γ, όσον αφορά και την επικινδυνότητα του Ιού. Θεωρείται δηλαδή η Κεφαλονιά «επικίνδυνη» ως στερούμενη των αναγκαίων υποδομών και της ανάλογης στελέχωσης σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι η Κεφαλονιά:
– Δεν είναι εφέτος στις επιλογές των Tour operator αφού κανείς δεν αναλαμβάνει έναντι των πελατών του την ευθύνη και οι ασφαλιστικές εταιρίες απέχουν από την ασφάλιση των ταξιδιωτών.
– Δεν είναι του χρόνου στην επιλογή των αλλοδαπών εταιριών για τους ίδιους λόγους.
Έτσι η Κεφαλονιά βγαίνει από το πεδίο των Τουριστικών Προορισμών, που με μεγάλο αγώνα και δαπάνες είχε σπουδαία θέση αλλά και χάνει οριστικά παραδοσιακούς επισκέπτες, αφού αυτοί θα αναπτύξουν πλέον σχέσεις με νέους προορισμούς και δεσμούς στο μέλλον.

Άκης Τσελέντης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed