Το έγκλημα στην Παλοστή συντελείται με πρόγραμμα και μελέτη ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος της περιοχής για τον νέο ΦΟΔΣΑ

Μέρες τώρα συντελείται μια καταστροφή στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία στο νησί. Η υποκρισία της δήθεν πυρκαγιάς που δεν μπόρεσαν να βάλουν υπό έλεγχο χαρακτηρίζει την ποιότητα των πολιτικών υπευθύνων.
Το έγκλημα συντελείται με πρόγραμμα και μελέτη ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος της περιοχής για τον νέο ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Η περιφερειακή αρχή υπό την ηγεσία της κινείται αδίστακτα στα σχέδια της άμεσης λειτουργίας του νέου φορέα. Η καύση των υλικών όπως πλαστικά, ελαστικά και πολλά άλλα προϊόντα του πετρελαίου άμεσα επιδρούν στο αναπνευστικό των ανθρώπων, αλλά στο κοντινό μέλλον τα σωματίδια που αιωρούνται καταλήγουν στα καλλιεργήσιμη γη, στα βοσκοτόπια που τα αιγοπρόβατα τρέφονται και στη θάλασσα που καταλήγουν στη διατροφική αλυσίδα ψαριών και ανθρώπων. Εδώ μιλάμε για προσχεδιασμένη μελέτη με στόχο την άμεση λειτουργία του φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων που σκοπός ήταν να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον, και καλά, αλλά μέχρι να γίνει έτσι, θα το έχουν καταστρέψει το περιβάλλον, που θα περάσουν χρόνια για να επανέλθει σε ισορροπία. Ωστόσο, όμως πάλι κάποιοι θα κερδίζουν πολλά χρήματα. Τελικά μεγάλη πρεμούρα να λειτουργήσει άμεσα ο νέος φορέας. Μακάρι να υπήρχε τόση πρεμούρα για την κατασκευή των σχολείων, τη σωστή λειτουργία των νοσοκομείων και άλλων πολλών.

Χρήστος Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed