Φλόγες και τροχαία, τα δύο μεγάλα κακά

Ποιος Ερντογάν; Ποιο θερμό επεισόδιο και κουραφέξαλα; Έχουμε αμέτρητα θερμά επεισόδια κάθε καλοκαίρι χωρίς ο Τούρκος σουλτάνος να κουνάει το δακτυλάκι του. Στο Ελλάντα έχουμε τόσους ανεγκέφαλους που είναι ικανοί να την αφανίσουν από προσώπου γης χωρίς να πέσει τουφεκιά.
Με λίγα κουτιά σπίρτα, κανά-δυό αναπτήρες εν ανάγκη και μερικά στουπιά ποτισμένα με βενζίνη δεν αφήνουν τίποτα άκαυτο. Ακόμα και οι ναζί με τα φλογοβόλα τους έκαναν λιγότερη ζημιά στη φύση! Οι οικοπεδοφάγοι και οι ασυνείδητοι κτηνοτρόφοι κάνουν υπερωρίες το καλοκαίρι καίγοντας τεράστιους τόπους με θάμνους και δάση. Και για να βεβαιωθούν ότι οι εγκληματικές τους πράξεις θα… «αποφέρουν πολλούς καρπούς» δρουν πάντα όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και πνέουν δυνατοί άνεμοι! Κάθε καλοκαίρι το ίδιο βιολί. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα παραδίδονται στις φλόγες από την δράση των εμπρηστών, οι οποίοι θα συνεχίζουν το καταστρεπτικό τους έργο όσο οι κυβερνήσεις ολιγωρούν. Όσο μένουν στα παχιά λόγια και τις… ισχνές πράξεις. Θα μου πείτε, τι μπορούν να κάνουν οι εθνικοί μας μπροστάρηδες; Απλά ότι κάνουν οι πολιτισμένες χώρες. Να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία (η οποία, να σημειωθεί, δεν είναι πια ακριβή) για τον εντοπισμό των δραστών. Δεν απαιτούνται μεγάλες προσπάθειες. Το επόμενο, βέβαια, βήμα θα είναι η παραδειγματική τιμωρία των δραστών, προς γνώση και συμμόρφωση. Το έχω πει ένα εκατομμύριο φορές και θα το επαναλάβω άλλες τόσες. Στην Ελλάδα ψηφίζονται νόμοι για να έχουν δουλειά οι βουλευτές και όχι για να εφαρμόζονται! Εντοπισμός λοιπόν των εγκληματιών και παραδειγματική τιμωρία. Απλά πράγματα. Εκτός και οι κυβερνώντες μας σκέπτονται… εθνικά. Αδρανούν σκόπιμα για να καούν τα πάντα και έτσι να μην μπορεί ο Ερντογάν ούτε… σπιθαμή να κάψει!
Οι εμπρηστές καταστρέφουν άψυχα. Θάμνους και δένδρα και μαζί τους ζώα. Τα τροχαία θέτουν τέρμα σε ανθρώπινες ζωές. Σκοτώνουν χωρίς διάκριση λόγω κυρίως μη συμμόρφωσης των οδηγών με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παρότι στην πατρίδα μας μειώθηκαν οι θάνατοι που καταγράφηκαν σε τροχαία το 2018, ο αριθμός των θανάτων ανά εκατομμύριο παραμένει υψηλός. Συγκεκριμένα το 2018 σημειώθηκαν 64 θάνατοι ανά εκατομμύριο – αισθητή βελτίωση έναντι των 68 νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκων το 2017, και το «ρεκόρ» των 113 θανάτων (ανά εκατομμύριο πληθυσμού) το 2010. Παρά τη βελτίωση, δυστυχώς, η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε ότι αφορά τα τροχαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτη στον κατάλογο του αίματος είναι η Ρουμανία με 96 θανάτους/εκατομμύριο και ακολουθούν:
Βουλγαρία, με 88 θανάτους/εκατ.
Λεττονία, με 78 θανάτους/εκατ.
Κροατία και Πολωνία με 77/εκατ.
και η Ουγγαρία και η Ελλάδα με 64 θανάτους ανά εκατομμύριο.
Για να συγκρίνουμε τον αριθμό των τροχαίων θυμάτων μιας χώρας όπου τηρείται αυστηρά ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με τον αντίστοιχο της Ελλάδας να αναφέρω ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αριθμός είναι 28 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων! Όπως προανέφερα το κακό στην Ελλάδα είναι ότι δεν τηρείται ο ΚΟΚ. Ο καθένας κάνει του κεφαλιού του και όποιον πάρει ο χάρος, ο οποίος θα συνεχίσει να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο μέχρι οι κυβερνώντες θα δώσουν εντολή για την αυστηρή επιβολή του νόμου!
Υ.Γ.: Οι φωτιές που τις τελευταίες μέρες κατακαίουν την Κεφαλλονιά δεν πρόκειται να σταματήσουν και θα επαναληφθούν του χρόνου, αν δε συλληφθούν και τιμωρηθούν παραδειγματικά 2-3 εμπρηστές.

Γιώργος Μεσσάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed