Άνοιξαν τα σχολεία, μηνύματα προς τους μαθητές

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, θα ήθελα να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα! Κοινός στόχος όλων μας είναι τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης να καταφέρουν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία να επιτελέσουν την κοινωνική αποστολή τους.
Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι το μέλλον της χώρας και πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίσει απρόσκοπτα. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονέων είναι κομβικός ώστε να βοηθούν τα παιδιά σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να οπλιστούν με υπομονή. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σχολείο εκτός από γνώσεις και δεξιότητες μέσα στην τάξη, βοηθά τα παιδιά να συνεργάζονται, να κοινωνικοποιούνται και να συνυπάρχουν με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες, καλό ξεκίνημα και αισιοδοξία!

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Αρχίζει η νέα σχολική Χρονιά 2020 – 2021 σίγουρα διαφορετική από τις άλλες. Η μαγεία της σχολικής αίθουσας, η χαρά του διαλείμματος, ο ενθουσιασμός του καινούργιου, τα αισθήματα αυτά που κατακλύζουν τους μαθητές τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία, συνοδεύονται φέτος με την αγωνία και τα ερωτηματικά απέναντι στην μάχη κατά του κορονοϊού. Στην πρώτη γραμμή της μάχης λοιπόν τα παιδιά μέσα κι έξω από το σχολείο, με ευθύνη για την υγεία τους, για την υγεία της οικογένειας, των φίλων και συμμαθητών σας. Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, με προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες των προστατευτικών μέτρων στα σχολεία, με προσοχή στην εφαρμογή τους, κερδίζετε αυτή την μάχη. αλλά και μία μεγάλη εμπειρία ζωής! Μία ξεχωριστή ανάμνηση και μάθημα για όλη την ζωή σας. Εμπρός λοιπόν με πίστη στον εαυτό σας, με αγάπη για την προσπάθεια και την συνέπεια, με καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς σας.Είμαστε δίπλα σας. Μαζί δίνουμε αυτή την μάχη. Καλή αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και καλή επιτυχία σε όλους τους στόχους σας.

Η Περιφερειάρχης
Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή στιγμή. Πολύ περισσότερο φέτος που αυτό το ξεκίνημα γίνεται μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία του Κορονοϊού. Παρά τις όποιες δυσκολίες της φετινής χρονιάς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ετοιμάζονται να δώσουν τον αγώνα τους στο όνομα των ευγενών κατακτήσεων στο χώρο της γνώσεως. Εύχομαι υγεία και δύναμη να συνοδεύουν τόσο αυτούς όσο και τις οικογένειές τους που σίγουρα θα είναι είναι πολύτιμοι συμπαραστάτες στον αγώνα τους. Καλή και Ασφαλής Σχολική Χρονιά!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Σταύρος Π. Τραυλός

Σήμερα ξεκινάει μια νέα σχολική χρονιά, μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά. Οι έκτακτες υγειονομικές συνθήκες έχουν διαμορφώσει μια νέα καθημερινότητα στην οποία πρέπει όλοι, μικροί και μεγάλοι, να προσαρμοστούμε. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι όλοι με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις νέες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί. Ως Δημοτική Αρχή, με κύριο μέλημα την προστασία των παιδιών μας, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε όλες οι σχολικές μονάδες να είναι έτοιμες και καθαρές να υποδεχθούν τους μαθητές. Πάντα σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στους μαθητές μας να απολαύσουν το νέο ταξίδι γνώσης που ξεκινάει και να προσπαθήσουν με μεθοδικότητα και υπομονή να εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους. Ο Δήμος θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους για ότι χρειαστούν. Καλή Σχολική Χρονιά με Υγεία & Πρόοδο.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος

Πάντα η Παιδεία αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά για τον πολίτη. Η δε Γνώση, που αποκτάται μέσα από τη διαδικασία της Μάθησης και συμβάλει στη διαμόρφωση της Παιδείας, αποτελεί το μόνο εφαλτήριο για τη δημιουργία ολοκληρωμένων πολιτών και μιας δίκαιης κοινωνίας προόδου. Σήμερα πραγματοποιείται η έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς. Και όπως πάντα συμβαίνει, κάθε καινούριο ξεκίνημα συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες, αλλά και από εύλογες ανησυχίες και φόβους. Ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που το σχολείο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, αφού συνδέεται όχι μόνο με την καθημερινότητά τους, αλλά και με τα όνειρά τους για το μέλλον, είναι φυσικό η πρώτη μέρα του σχολικού έτους να είναι ιδιαίτερα σημαντική. Φέτος, η έναρξη αυτή, συντελείται κάτω από συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από το φαινόμενο της πανδημίας και έχουν επηρεάσει δραματικά τη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνθηκών, τις συνέπειες των οποίων προσπαθούμε καθημερινά να αμβλύνουμε συνεργαζόμενοι άριστα με τους εμπλεκόμενους φορείς Παιδείας, Υγείας και Αυτοδιοίκησης, εύχομαι στους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη. Διαβεβαιώνω δε ότι, όλοι όσοι εργάζονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, καθώς και το σύνολο των συναδέλφων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία, με την προσήλωση στο λειτούργημά τους, την κατάρτιση, την εργατικότητα, το ζήλο και την υπομονή τους, θα συμβάλουν αποφασιστικά στην άμβλυνση των αντιξοοτήτων και στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος, τόσο για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου όσο και για την πραγμάτωση των ονείρων και των ελπίδων των μαθητών και μαθητριών των νησιών μας. Τούτο οφείλουμε να πράξουμε – όπως πάντα άλλωστε – τόσο για το καλό των παιδιών μας, όσο και της κοινωνίας που εμπιστεύεται σε μας ότι πολυτιμότερο έχει: τα παιδιά της. Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς
Δημήτρης Μαρκάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed