Με ποια κριτήρια το Δ.Σ. Αργοστολίου δέχθηκε την δωρεά των γλυπτών του Γεράσιμου Σκλάβου με τα σχέδιά τους να μην κάνουν ούτε για κουμπιά;

Με ποια κριτήρια το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου δέχτηκε την δωρεά των αδελφών του Γεράσιμου Σκλάβου; Μάλλον το κόστος μεταφοράς και εγκαταστάσεως της συλλογής έργων του Γεράσιμου Σκλάβου που δώρισαν τα αδέλφια του στον Δήμο Αργοστολίου ξεπερνά την αξία της συλλογής αυτής.
Πολλά από τα έργα αυτά έτσι όπως στηρίζεται ο κύριος όγκος τους μοιάζουν με καλοστημένες παγίδες. Επίσης τα σχέδια τους δεν κάνουν για να διακοσμήσει κάποιος ούτε κουμπιά. Ούτε μπορώ να δω πως θα παντρευτεί ο σουρεαλιστικός εξπρεσιονισμός των έργων με το δωρικό νεοκλασικό κτίριο στολίδι του κέντρου του Αργοστολίου. Πως θα παντρευτούν οι εφιαλτικές πολλές φορές παραμορφώσεις της φόρμας με την πρακτικότητα και την σίγουρη καλαισθησία της χρυσής τομής των γραμμών του νεοκλασικού κτιρίου; Επιπλέον δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε και το κόστος ανακαίνισης καταρχήν και λειτουργίας μετά του συγκεκριμένου κτηρίου που είναι σχεδόν ερειπωμένο και χωρίς εσωτερική επίπλωση. Μάλλον το δημοτικό συμβούλιο όπως και προηγούμενα δημοτικά συμβούλια δεν έχει κριτήρια. Το δημοτικό συμβούλιο αδιαφορεί για τα κριτήρια διότι μόλις τα χρέη για να μην πω τίποτε άλλο χτυπήσουν τον ανεμιστήρα θα κάνουν ένα δημοτικό συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών όπως έκαναν πρόσφατα για το χρέος 1 εκατομμυρίου € προς το Ι.Κ.Α. του δήμου και θα το περάσουν ομόφωνα και αυτό μέσα από την μύτη και την τσέπη σε όλους τους δημότες.

Κωνσταντίνος Αραβαντινός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed