Χτυπά ξανά ο συναγερμός στο Δήμο Σάμης, αυξημένα κατά οκτώ σχεδόν φορές πάνω από το κανονικό τα αντίγραφα ιικού RNA στα λύματα

Έχουν περάσει παραπάνω από τρεις εβδομάδες από την έξαρση των κρουσμάτων covid 19 στη Σάμη, μέχρι να φτάσουμε στην εβδομάδα που διανύουμε για να πέσουν πολύ κάτω τα αντίγραφα ιικού RNA στα λύματα.
Εκεί λοιπόν που η περιοχή έμοιαζε να ξεφεύγει από τον κορωναϊό και να επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ήρθε η χθεσινή μέτρηση των λυμάτων και έδειξε ότι ο συναγερμός χτυπάει και πάλι. Με επιτρεπόμενο όριο τα 2000 αντίγραφα ιικού RNA στα λύματα, καταγράφηκε ποσό 17000 αντιγράφων ιικού RNA, που σημαίνει ότι ο κορωναϊός κάνει… πάρτι στην περιοχή, τουλάχιστον από αυτό που δείχνουν τα λύματα, αφού είναι σχεδόν οκτώ φορές παραπάνω από το κανονικό όριο. Αντίθετα, στο Ληξούρι και το Αργοστόλι το φορτίο ήταν κάτω από το όριο των 2.000 αντιγράφων ιικού RNA που δεν είναι δυνατό να ανιχνευτεί. Αυτό σημαίνει ότι η Σάμη ίσως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το υπόλοιπο νησί και αυτό μπορεί να αποφασιστεί μόνο από τους ειδικούς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed