Συνεργασία πολιτών και υπηρεσιών… κάτι καλό

Πριν από αρκετό καιρό γκρίνιαξα λιγάκι για ένα πρόβλημα μειωμένης και προβληματικής ρύθμισης στην διαδοχή-αλλαγή προτεραιότητας διέλευσης στα φανάρια του Πετρία. Επειδή μου αρέσει να παρακολουθώ την κάθε περίπτωση που πέφτει στην αντίληψη μου, αλλά και να αναφέρω την θετική αντιμετώπιση τους με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα ότι το πρόβλημα ρυθμίστηκε.
Έτσι όταν θα κατεβαίνουμε προς το Αργοστόλι απ΄ την κεντρική και δυτική Κεφαλονιά δεν θα φοβόμαστε να ξεκινάμε νόμιμα με πράσινο μην τυχόν και οι τελευταίοι του Κούταβου και του Δράπανου βρεθούν απέναντί μας με κίνδυνο μικρά και μεγάλα ατυχήματα. Με την ευκαιρία αυτή έμαθα και σε κάποια σημεία είδα ότι έχει γίνει μια πολύ σημαντική παρέμβαση και σε άλλα σημεία-κόμβους του νησιού, που θα βελτιώσουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων. Παράδειγμα η φωταγώγηση του κόμβου στους Ατσουπάδες, διασταύρωση προς Ελειό-Σκάλα και οι φωτεινοί προειδοποιητικοί σημαντήρες (Αστραπές) σε σημαντικές διασταυρώσεις στο οδικό μας δίκτυο. Μπράβο λοιπόν στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Κεφαλονιάς για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και για την ουσιαστική παρέμβαση στο κυκλοφοριακό του νησιού.
Η ικανοποίησή μου είναι μεγαλύτερη γιατί είναι δεύτερη φορά που με την Υπηρεσία αυτή αντιμετωπίζουμε σημαντικό πρόβλημα. Πριν από χρόνια υπήρχε μεγάλο πρόβλημα κατεβαίνοντας προς τα φανάρια του Πετρία και τα αυτοκίνητα καθώς διασταυρώνονται, κινδύνευαν να πέσουν κάτω στο λιοστάσι και αρκετά είχαν πέσει. Και τότε σε παρέμβαση που έκανα, η Υπηρεσία ενήργησε και τοποθετήθηκαν προστατευτικές μπάρες στο σημείο και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με ασφάλεια. Από αυτές τις εμπειρίες και άλλες που είχα με άλλες υπηρεσίες Περιφερειακές και Δημοτικές, νομίζω ότι η επικοινωνία των πολιτών με τις Υπηρεσίες θα πρέπει να διευκολυνθεί, με κάποιο τρόπο (ίσως με κάποια ειδικά τηλεφωνικά κέντρα), ώστε να μπορούν να αναφέρουν προβλήματα, ακόμη και προτάσεις διευκολύνοντας τις Υπηρεσίες να ενημερώνονται και να αντιμετωπίζουν μικρά και μεγάλα προβλήματα. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!

ΡΩΣΣΕΤΟΣ ΛΟΥΖΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed