Επιστολή Μονιά στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Σάμης ζητάει συνεργασία και είναι έτοιμος να μοιράσει… Αντιδημαρχίες

Αγαπητοί συνάδελφοι, βρισκόμαστε στο σημαντικό δρόμο της ανασυγκρότησης ενός Νέου Δήμου. Ήταν εξαρχής δύσκολος λόγω της πρόχειρης διάσπασης, του ασαφούς νομοθετικού πλαισίου αλλά και της σοβαρής υποστελέχωσης του Δήμου μας, χωρίς δικαίωμα μόνιμων προσλήψεων.
Στο διάστημα που διανύσαμε δρομολογήθηκαν ουσιαστικά πράγματα και έργα με τις αποφάσεις όλων στο Δ.Σ. Το διάστημα αυτό όμως ήταν αρκετό για να γίνει κατανοητή και στην κοινωνία η αναγκαιότητα των συνεργασιών και της συναίνεσης. Είμαστε ίσως από τα λίγα Δημοτικά Συμβούλια που πρυτανεύει ο κοινός παρανομαστής που έχουμε όλοι μας για την επικράτηση και την άνδρωση του νέου Δήμου μας. Άλλωστε η ίδια η κοινωνία και με το υπάρχον εκλογικό σύστημα, επέλεξε ένα Δ.Σ. με περισσότερες φωνές, σκέψεις και ιδέες. Τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία μετά τα πρόσφατα γεγονότα που κανείς δεν περίμενε.
Η πανδημία έχει τραγικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία του τόπου και του δήμου.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στους δημότες μας και στις υποδομές του Δήμου μας που είναι ο πλέον τουριστικός της Κεφαλονιάς.
Τα έργα που απαιτούνται θέλουν εξειδικεύσεις και μελέτες που ορισμένα ξεφεύγουν από τα όρια της Κεφαλονιάς.
Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που από τη δημιουργία του είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η αντιμετώπιση και η λύση των χρόνιων προβλημάτων, αλλά και των νέων και σοβαρών που προέκυψαν λόγω του Ιανού και της πανδημίας και η ανάγκη ενίσχυσης αρμοδιοτήτων που γεννήθηκαν από αυτά, απαιτούν περισσότερες δυνάμεις και πολιτικό προσωπικό από αυτό που διαθέτει η Δημοτική Αρχή, δηλαδή συνεργασίες. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πεπραγμένων στο Δήμο, θεωρώ ότι υπάρχει κοινό πεδίο δράσης και η ανάγκη συνεργασίας όλων των δυνάμεων, ώστε να μετέχουν στη διοίκηση του Δήμου και με θέσεις ευθύνης που θα προσδιοριστεί μέσα από την ανταλλαγή απόψεων. Σας προσκαλώ σε μια ειλικρινή συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση με μοναδικό γνώμονα τη λύση των προβλημάτων, την ανάπτυξη της περιοχής και το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών μας.

Ο Δήμαρχος Σάμης
Μάκης Μονιάς

Προς τις Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Σάμης
Ανοικτοί Ορίζοντες
Ανεξάρτητη Δύναμη
Δημοτική Συνείδηση

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed