Παναγής Καππάτος: «Επεκτείνουμε την αποζημίωση ύψους 250 ευρώ ανά εφημερία από τους αναισθησιολόγους και στους ιατρούς ειδικότητας παθολογίας και πνευμονολογίας»

Στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων και τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τοποθετήθηκα τη Πέμπτη 4/11.
Με το σχέδιο νόμου που ψηφίσαμε επιχειρείται, μεταξύ άλλων, η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση, τη θεωρητική εξέταση και πρακτική δοκιμασία υποψήφιων οδηγών. Οι κύριοι στόχοι είναι οι ακόλουθοι:
Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών, ώστε ο οδηγός να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να βγει στο δρόμο, από τη στιγμή που θα πάρει το δίπλωμα οδήγησης.
Ενίσχυση της Διαφάνειας, ώστε να μπει «φρένο» σε φαινόμενα διαφθοράς.
Διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας Εξέτασης.
Προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας με πράξεις.
Ακόμη, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου ψηφίστηκε Τροπολογία που αφορά σε Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για την επέκταση των δικαιούχων αποζημίωσης εφημεριών ύψους 250 ευρώ ανά εφημερία από τους αναισθησιολόγους και στους ιατρούς ειδικότητας παθολογίας και πνευμονολογίας/φυματολογίας και αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα στήριξης των ιατρών πρώτης γραμμής. Με τις ειδικότητες αυτές να σηκώνουν ιδιαίτερο βάρος στην μάχη του περιορισμού της επέκτασης του Covid-19 πρόκειται για ρύθμιση τόσο δίκαιη όσο και αναγκαία. Αναλυτικά για τη παρέμβασή μου μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3o03Ud8

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed