Η χθεσινή εικόνα του Θεάτρου Αργοστολίου δεν αρμόζει γι’ αυτή την τόσο σημαντική συναυλία, όλα λάθος αναφορικά με την εξωτερική εικόνα

Κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε του πολιτισμού, σήμερα μάλλον δεν θα σας είμαι αρεστός. ΝΑΙ, ναι να πούμε δύο πράγματα που προσωπικά εμένα τουλάχιστον με ντροπιάζουν σαν νοήμονα άνθρωπο.
Σήμερα λοιπόν περνώντας έξω από το θέατρο Αργοστολίου και πηγαίνωντας να πάρω ένα καφεδάκι έμεινα έκπληκτος όταν πρόσεξα μια καλούτσικη αφίσα αναρτημένη στον ιστό του θεάτρου, «Ύμνος προς την ελευθερία». Ωραία λέω και κοιτάζω την ημερομηνία, για να ενημερωθώ, και τι βλέπω; Ότι είναι για σήμερα. Εντάξει. Και τώρα θα μου πεις, πού είναι το κακό; Άκου λοιπόν ή μάλλον διάβασε… Είτε καλώς είτε κακώς η Περιφέρεια πλήρωσε τα έξοδα να έρθουν οι καλλιτέχνες της λυρικής σκηνής μαζί με τον μαέστρο Αγαθάγγελο Γεωργακάτο αν δεν κάνω λάθος για μια υπέροχη συναυλία. Εσείς κύριοι σαν Δήμος τι ακριβώς κάνατε γι αυτό το γεγονός; Μήπως φωτίσετε το θέατρο στα χρώματα της Γαλανόλευκης μίας και έχει σχέση με την συναυλία; Όχι, ούτε τις λάμπες δεν φροντίσαμε να έχουν τον ίδιο φωτισμό, άλλες είναι κιτρινοπές θερμού φωτισμού και άλλες γαλακτερές ψυχρού φωτισμού και κάνα δυο καμένες… Βεβαίως για την γιορτή της ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού ξέρατε να το φωτίσετε ροζ! Έ, άλλη χάρη έχει το ροζ. Εν πάση περίπτωση δε πειράζει για το φως που θα δούνε οι καλλιτέχνες, αλλά ούτε μια σημαία ρε σεις; Ούτε μία; Που είναι η γαλανόλευκη ή έστω η ευρωπαϊκή; Αμ το άλλο οι μόνοι που ενημερώθηκαν ήταν κάτι λίγοι που έτυχε. Διαφήμιση μηδέν και λυπούμαι γιατί η Κεφαλονιά πρόσφερε και κατά την διάρκεια της επανάστασης. Σαν ένας απλός και ταπεινός πολίτης και όχι μόνο, αλλά και ως άνθρωπος που υπηρετώ τον πολιτισμό και την τεχνική, με αγάπη και ταπεινότητα σας ενημερώνω ότι αυτή η εικόνα τού θεάτρου δεν αρμόζει γι αυτή την τόσο σημαντική συναυλία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ. ΚΑΠΠΑΤΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed