Διαχώρισε τη θέση του από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος, ο οποίος πηγαίνει με μαθηματική ακρίβεια για διαγραφή από το κόμμα

Διαφωνώ με την ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κεφαλονιάς και Ιθάκης η οποία εκδόθηκε σχετικά με την δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει για την αξιοποίηση του άλσους της Καλλιθέας στη Λακήθρα, ανεξάρτητα με το ποιος είναι ή ποιος δεν είναι δήμαρχος Αργοστολίου.
Το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης περιλαμβάνει αντίστοιχα έργα αναπλάσεων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ εντός πρωτεύουσας των δήμων και εντός ρυμοτομικού σχεδίου. Συνεπώς το άλσος της Καλλιθέας δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα. Δεύτερον, οι τρεις δήμοι της ΠΙΝ οι οποίοι ενέταξαν αντίστοιχα έργα στην αρχή της θητείας τους (στο πρώτο δίμηνο) το έκαναν γιατί είχαν ήδη έτοιμες μελέτες από τους προηγούμενους. Για παράδειγμα ο δήμος Ληξουρίου βρήκε την μελέτη έτοιμη από τον ενιαίο δήμο Κεφαλονιάς. Ο δήμος Αργοστολίου ο οποίος βρήκε «άδεια συρτάρια» υπέβαλε αίτημα στην εν λόγω περίοδο, αλλά δεν εγκρίθηκε από την κ. Κράτσα γιατί ήταν εκπρόθεσμο κατά δύο ώρες. Παρόλο δε που δόθηκε η διαβεβαίωση από την κ. Κράτσα ότι θα ενταχθεί λόγω του ότι ο δήμος Αργοστολίου προέρχεται από «σπάσιμο» με όλα τα γνωστά προβλήματα, αυτό δεν έγινε. Μέχρι εδώ ήταν τα τεχνικά θέματα.
Πέρα από αυτά όμως εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις συμπολιτών μας η άποψη των οποίων είναι απολύτως σεβαστή και εκτιμώ ότι θα ληφθεί υπόψη γιατί το όλο θέμα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διαβούλευσης, η πλειοψηφία των κατοίκων της Λακήθρας θέλει η εν λόγω αξιοποίηση του άλσους Καλλιθέας να γίνει «χθες». Το αν το κτίριο θα είναι 200, 300 ή 400 τετρ. μέτρα είναι κάτι που θα συζητηθεί. Πρόσφατες αναφορές από τους ίδιους δημοσιογραφικούς κύκλους ότι θα αποκλεισθούν πολιτιστικοί σύλλογοι από το θέατρο του άλσους όταν θα γίνει η επένδυση, προφανώς και δεν είναι άξιες κριτικής. Συνεπώς δεν κατανοώ την σπουδή της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Επαναλαμβάνω πως αυτά που λέω είναι αντικειμενικά στοιχεία και επειδή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ είτε στον κ. Μιχαλάτο, είτε στον κ. Παρίση, είτε στον κ. Ανουσάκη, διαχωρίζω τη θέση μου από την συγκεκριμένη ανακοίνωση. Με σεβασμό στη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αυτή είναι η άποψη μου η οποία εννοείται ότι θα κριθεί από την κοινωνία και για αυτό αναλαμβάνω και την ευθύνη.

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed