Ο Μέγας υποστηρικτής του Μουσείου Σκλάβου, Διονύσης Μινέτος, αποδείχθηκε Μέγας υποκριτής, δεν παραβρέθηκε στην κηδεία της Ελένη Σκλάβου

Πραγματοποιήθηκε προχθές στο χωριό καταγωγής της στη Λειβαθώ η κηδεία της Ελένης Σκλάβου, αδελφής του γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου, που πρόσφατα η συλλογή των γλυπτών του παραχωρήθηκε στον Δήμο Αργοστολίου με την υπογραφή της εκλιπούσης.
Ελάχιστοι ήταν οι συγγενείς και οι φίλοι που αποχαιρέτησαν την Ελένη Σκλάβου, ωστόσο αλγεινή εντύπωση τους έκανε η σύσσωμη απουσία του Δήμου Αργοστολίου από την νεκρώσιμη ακολουθία. Ο Δήμαρχος βρισκόταν σε προγραμματισμένο ραντεβού στην Αθήνα με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά όλοι οι Αντιδήμαρχοί του βρισκόταν στην Κεφαλονιά. Ο αντ’ αυτού, Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος για το Μουσείο Σκλάβου, Διονύσης Μινέτος, αλλά και ο επί παντώς επιστητού περί αδέσποτων και κοινόχρηστων χώρων, Σπύρος Σαμούρης. Κανένας δεν έκανε τον κόπο να πάει να πει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια. Αν για όλους υπάρχει κάποια δικαιολογία, για τον Διονύση Μινέτο δεν υπάρχει καμία. Ήταν ο άνθρωπος που μπήκε μπροστά για την δημιουργία του Μουσείου Σκλάβου, ήταν ο άνθρωπος που ήρθε πρώτος σε επαφή με την οικογένεια και γενικά ήταν αυτός που πριν ακόμη η παρούσα Δημοτική Αρχή κερδίσει τις εκλογές, διατυμπάνιζε περί Μουσείου και περί μεταφοράς των γλυπτών του Γεράσιμου Σκλάβου στην Κεφαλονιά. Όπως ακούστηκε από τους παραβρισκόμενους στην νεκρώσινη τελετή «ντροπή του». Από την πολιτική ηγεσία του τόπου, πρώην και νυν, στην κηδεία βρέθηκαν μόνο ο Αλέκος Καλαφάτης και ο Σπύρος Μοσχόπουλος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed