Στα… κάγκελα σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση του Δήμου Αργοστολίου αναφορικά με την παράταση προθεσμίας ενστάσεων επί των δασικών χαρτών

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα έχει εμφανιστεί στο νησί μας τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τους δασικούς χάρτες και την ημερομηνία που οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να εκφράσουν τις ενστάσεις τους επί αυτών.
Αρκετοί μηχανικοί και τοπογράφοι έχουν αρθρογραφήσει επί του θέματος, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση τόσο από τον Βουλευτή του νομού μας, Παναγή Καππάτο όσο και από τον Δήμαρχο Αργοστολίου, τον μητροπολιτικό Δήμου των νησιών μας. Το τεράστιο αυτό θέμα έφερε προχθές και πάλι στην επικαιρότητα ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Ανουσάκης, που κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αφυπνίσει και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, έτσι ώστε να πιεστεί ο Δήμος Αργοστολίου να φέρει το θέμα ως κατεπείγον στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ή να γίνει ειδικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Νίκος Ανουσάκης, ο Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αλέξανδρος Παντελειός και ο Μάκης Φόρτες φαίνεται ότι πίεσαν πολύ τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και του απέσπασαν το οκ πως πριν από τις 16 Μαρτίου, όπου λήγει η προθεσμία, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση για να παρθεί απόφαση. Μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία οι ενδιαφερόμενοι δεν θα έχουν δικαίωμα στην ένσταση και έτσι θα χαθούν περιουσίες. Συμπολίτες μας από την Αμερική, την Αυστραλία, αλλά και από την Αθήνα, που δεν ζουν μόνιμα στο νησί μας, αλλά έχουν περιουσίες εδώ, θα τις δουν να χάνονται επειδή δεν υπήρχε η πολιτική βούληση από τον Βουλευτή μας να ορθώσει το ανάστημά του στο αρμόδιο Υπουργείο, όπως έγινε στην Κρήτη, που πήρε παράταση στην προθεσμία. Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από τον Δήμαρχο ή από το γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed