Αρχίζει σήμερα η δίκη του φερόμενου ως βιαστή, Πέτρου Φιλιππίδη

Τον ίδιο δρόμο, κατηγορούμενοι για βιασμούς, καλούνται να πάρουν σήμερα Παρασκευή δύο γνωστοί «Θεατράνθρωποι» που για χρόνια συγκέντρωσαν πάνω τους τη λάμψη και τα φώτα της δημοσιότητας, Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης.
Δύο πρόσωπα που ανέβηκαν ψηλά και ξεχώρισαν στο θεατρικό σανίδι ακολουθούν τώρα ακριβώς την ίδια πορεία: από τη φυλακή, στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Σε απόσταση αναπνοής, το ένα δικαστήριο από το άλλο, για τους δύο πρωταγωνιστές, που θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα βαριά αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται ότι διέπραξαν. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο ηθοποιός αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, το οποίο, όπως υποστηρίζει, έχει επιδεινωθεί, αλλά ο κατηγορούμενος ηθοποιός και σκηνοθέτης «θα καταβάλει προσπάθεια να είναι στο δικαστήριο ακόμη και με καροτσάκι». Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού. Με τη μητέρα της, μάλιστα, είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Η καταγγέλλουσα κατηγορεί τον προσωρινά κρατούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 τής επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καμαρίνι του Θεάτρου Ήβη, ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελματικό ραντεβού. Εκεί ο ηθοποιός, σύμφωνα µε τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της.
Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο Θέατρο Μουσούρη. Η νεαρή ηθοποιός κατέθεσε ότι δέχθηκε άγρια σεξουαλική επίθεση από τον ίδιο και στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τα χέρια του φώναζε και τραυματίστηκε. Όπως είπε η ίδια, ο κατηγορούμενος, αφού της επιτέθηκε, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται, επίσης, για απόπειρα βιασμού εις βάρος νεαρής ηθοποιού μέσα στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014. Η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι, μετά από επαγγελματικό ραντεβού της µε τον κατηγορούμενο σε καφέ στο Ψυχικό, εκείνος την οδήγησε µε το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της. Η ίδια αναφέρει ότι φώναζε και πως γλίτωσε όταν ο προφυλακισμένος πρώην τηλεοπτικός αστέρας άνοιξε τις πόρτες του οχήματός του αφήνοντάς τη να φύγει, αφού την απείλησε ότι θα την καταστρέψει. Η γυναίκα κατέθεσε πως υπέστη τέτοιο σοκ ώστε εγκατέλειψε το επάγγελμα της ηθοποιού. Απολογούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε όσα του καταλογίζονταν, μιλώντας για μένος εις βάρος του από τις τρεις γυναίκες. Παραδέχτηκε ότι είχε έντονη ερωτική ζωή και είχε σχετιστεί πολλές φορές με συναδέλφους του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν θα τολμούσε ποτέ να ασκήσει βία σε οιαδήποτε γυναίκα η οποία δεν θέλει να συνευρεθεί μαζί του: «Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, ούτε είμαι τέτοιος άνθρωπος. Πολλώ δε μάλλον, δεν στέκει στην κοινή λογική να προσπαθήσω με βία να συνουσιασθώ με μια κοπέλα».

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed