Η ελευθερία και η ανεξαρτησία δεν φτάνει να κατακτηθεί μία μόνο φορά

Αύριο 25η Μαρτίου. Διπλή Εορτή. Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εορτή για τον ερχομό του Σωτήρος και λύτρωσης των ανθρώπων από το σκότος του θανάτου και της αμαρτίας, αλλά και εορτή για την λύτρωση του γένους μας από το σκότος της τουρκικής σκλαβιάς επί τετρακόσια χρόνια.
25η Μαρτίου ημέρα διαφωτισμού, κατακτήσεων, ελευθερίας, ειρήνης και δικαιοσύνης των λαών. Ο ξεσηκωμός των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Οθωμανικού δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση το 1821, υπήρξε το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Η επανάσταση του 1821 εκφράζει και επιβεβαιώνει τα χαρακτηριστικά του Ελληνικού λαού, την Αγάπη, την πίστη, τον Αγώνα για την ελευθερία και τον ανθρωπισμό. Κάθε Έλληνας έχει χρέος να τιμά και να κρατά μέσα του τις αξίες και τα ιδανικά των ηρώων του 1821. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία δεν φτάνει να κατακτηθεί μία μόνο φορά αλλά χρειάζεται συνεχείς αγώνες με πίστη, με θυσίες, με ομόνοια. Και να θυμόμαστε αυτούς όπου δια την τιμήν και τη λευτεριά της πατρίδος δεν λογάριασαν τον θάνατο και τα βάσανα. Και αν εμείς τους λησμονήσουμε θα τους θυμούνται οι πέτρες και τα χώματα όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.
Φίλες και φίλοι μου ας ευχηθούμε όλοι μας να τελειώσει ο πόλεμος που βιώνουμε σήμερα καταδικάζοντας την ωμή βία από την οποία πολλοί αθώοι χάνουν την ζωή τους μεταξύ των οποίων και Έλληνες. Τα παιδιά ζουν την πιο τρομακτική εμπειρία της ζωή τους. Πολιτισμός και κατακτήσεις του 21ου αιώνα δεν πρέπει να επιτρέψουν την επιστροφή του κόσμου στις συνθήκες βίας άλλων εποχών και στις ένοπλες λύσεις διακρατικών διαφορών.
Χρόνια Πολλά σε όλους μας.
ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.

Λουκέρης Βαγγέλης
Τέως πρόεδρος ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed