Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Fake news η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», μπαίνει στη… μάχη ο Νικόλας Βαλλιανάτος ως Προοδευτική Συμμαχία

Εδώ και μήνες έχουν αρχίσει οι διεργασίες για να στηθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, με πολλά ονόματα να κάνουν… περατζάδα, ωστόσο, λίγα είναι αυτά που έχουν πραγματικές ελπίδες να μπουν και ακόμη πιο λίγα αυτά που τελικά θα μπουν.
Το γεγονός ότι ο Σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νικόλαος Φαραντούρης, δεν έχει αφήσει χωριό για χωριό, forum για forum και κανάλι για κανάλι στην τηλεόραση θεωρείται ότι θα είναι ο ένας εκ των τριών του ψηφοδελτίου. Έχει την… άνωθεν εντολή να συμπεριφέρεται ως υποψήφιος και αυτό του κάνει το έργο πιο εύκολο. Αναφορικά με τα υπόλοιπα δύο ονόματα (ένας άνδρας και μία γυναίκα) το σενάριο να ξαναδούμε την πρώην Βουλευτή, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στο ψηφοδέλτιο είναι πέρα για πέρα αληθινό, αφού και η ίδια έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι ενδιαφέρεται θερμά να συμμετέχει ξανά στις εκλογικές διαδικασίες. Τώρα, το τρίτο άτομο είναι η σπαζοκεφαλιά για τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τους… ειδικούς στην Αθήνα που παίρνουν τις τελικές αποφάσεις. Υπήρχαν και υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα του Παναγή Δρακουλόγκωνα ως τον τρίτο υποψήφιο, αλλά μάλλον πέφτουν στο κενό. Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας ξεκαθάρισε από την πρώτη κουβέντα του ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. «Αυτά που ακούγονται και γράφονται είναι fake news», μας είπε και συνέχισε: «Ποτέ, μα ποτέ δεν έχω κουβεντιάσει με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε τοπικά είτε στην Αθήνα για το ενδεχόμενο να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό του. Άλλωστε, είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι καν και δεν με απασχολεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ψάξει αλλού για υποψηφίους και όχι σε μένα».
Εντωμεταξύ, μία πληροφορία ακούγεται από χθες στο Αργοστόλι αναφορικά με τον τρίτο υποψήφιο που ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει να κάνει και με τις προθέσεις του Δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, να αναμιχθεί στις βουλευτικές εκλογές έμμεσα ή άμεσα. Αυτό που επιθυμεί ο Δήμαρχος είναι να μην διαταραχθεί το πολιτικό κλίμα μεταξύ των μελών του συνδυασμού του, που φαίνεται να τρέπονται σε φυγή βλέποντας τον σφιχτό εναγκαλισμό του με τον Παναγή Καππάτο. Δεν είναι ψέμα να αναφέρουμε ότι ο κ. Δήμαρχος επιθυμεί να επανεκλεγεί ο νυν Βουλευτής, αφού έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του. Προκειμένου να μην δημιουργήσει εντάσεις εντός του συνδυασμού του φαίνεται να συμφωνεί με την εμπλοκή τον Νικόλα Βαλλιανάτο στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, για να απορροφήσει τους κραδασμούς και να εκτονώσει την πίεση εντός του συνδυασμού του και παράλληλα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να μην συμπεριληφθούν σε αυτό τόσο ο Παναγής Δρακουλόγκωνας (αρνητικός) όσο και ο Σπύρος Γαλιατσάτος. Άλλωστε, ο Νικόλας έχει προταθεί από την Προοδευτική Συμμαχία, κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση ο κολλητός και φίλος του Δημάρχου Παναγής Καππάτος πάει… περίπατο, μια και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το πάνω χέρι αναφορικά με την έδρα. Σίγουρα αναμένονται εξελίξεις και διεργασίες είτε πάνω είτε κάτω από το τραπέζι, αφού η ημερομηνία των εκλογών ολοένα και πλησιάζει, άσχετα με αυτά που ακούγονται από την κυβέρνηση για εξάντληση της τετραετίας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed