Βόμβα στα θεμέλια της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου έβαλε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύσης Μινέτος, μετωπική επίθεση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Όταν η σφραγίδα ενός κόμματος, εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιείται για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών που ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική, κινδυνεύει να μετατρέψει το συγκεκριμένο κόμμα από ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε ΣΥΡΙΖΑ Οπισθοδρομική Κομπανία. Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τα 1-2 άτομα μιας Τοπικής Οργάνωσης στο Αργοστόλι, που όμως τον εκθέτουν καθημερινά με τις αστείες, δήθεν πολιτικές τους παρεμβάσεις.
Ας δούμε λοιπόν με ψυχραιμία αν είναι αριστερός ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ή αν οι απόψεις που εκφράζει εδράζονται στις αρχές του λεγόμενου Νεοφιλελευθερισμού τύπου ΗΠΑ ο οποίος διαφέρει ριζικά από αυτόν της Δυτικής Ευρώπης.

Σκέψεις για το ΟΤ 57
1ον. Ιδιοκτησιακά, το ΟΤ 57 ανήκει στο Νοσοκομείο. Με την έγκριση του σχεδίου πόλης στο Αργοστόλι το 1986, το Κεντρικό Κράτος με συντονιστή το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ, έθεσε επί του ΟΤ57 ρυμοτομικά βάρη με κοινωφελή και κοινόχρηστο χαρακτήρα. Αυτό μείωσε την εμπορική αξία του ΟΤ 57 αλλά αύξησε κατά πολύ την κοινωνική του αξία. Ταυτόχρονα, το εδαφικό αυτό τμήμα τέθηκε αυτόματα σε καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης υπέρ του τότε Δήμου Αργοστολίου.
2ον. Για όσους δεν γνωρίζουν, αλλά και για αυτούς που κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, η δημοσίευση σε ΦΕΚ του ΠΔ του σχεδίου πόλης του Αργοστολίου αποτελεί την πράξη κήρυξης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης τουλάχιστον για τους κοινόχρηστους χώρους. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης θα πρέπει να καταβληθεί σχετική αποζημίωση από το Δήμο προς το Νοσοκομείο καθότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση συντελείται με την σύσταση χρηματικής παρακαταθήκης.
3ον. Το καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στο οποίο περιήλθε το ΟΤ 57 δεν επιβλήθηκε από το Δήμο Αργοστολίου. Επιβλήθηκε από το Κεντρικό Κράτος, τμήμα του οποίου είναι και το Υπουργείο Υγείας.
4ον. Προ της έγκρισης ενός πολεοδομικού σχεδίου απαιτείται η γνωμοδότηση όλων των Υπουργείων και Δημόσιων Φορέων. Όλοι (και το Υπουργείο Υγείας) τότε συμφώνησαν με την κατανομή των χρήσεων γης και των οικοπέδων που προτάθηκε. Παράλληλα, για τις ανάγκες των κρίσιμων υποδομών υγείας στην πόλης του Αργοστολίου, διατέθηκε από το ρυμοτομικό σχέδιο ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο μεγέθους 19 στρεμμάτων επί της οδού Σουηδίας (ίσως το μεγαλύτερο ΟΤ της πόλης).
5ον. Ο τότε Δήμος Αργοστολίου ξεκίνησε να εκμεταλλεύεται το ΟΤ 57 λειτουργώντας ΚΑΠΗ και ΝΕΛΕ χωρίς προηγουμένως να καταβάλει την νομικά οφειλόμενη χρηματική αποζημίωση στο Νοσοκομείο.
6ον. Αν μέσα σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα από την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης δεν καταβληθεί το τίμημα της αποζημίωσης, τότε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου νομιμοποιείται να ζητήσει την άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και να πάρει και πάλι τον πλήρη έλεγχο του οικοπέδου του.

Σκέψεις για την πολεοδομία
1ον. Η επιστήμη της πολεοδομίας είναι πρωτίστως μια κοινωνική επιστήμη και δευτερευόντως μια τεχνική επιστήμη. Επομένως, όταν ακούμε ότι μια πολεοδομική λύση είναι «αντικειμενικά» η καλύτερη θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.
2ον. Έχει διατυπωθεί από διάφορες πλευρές το ερώτημα, από ποιανού τη σκοπιά και με ποιες παραδοχές η κάθε πολεοδομική πρόταση μπορεί να θεωρείται «αντικειμενικά καλύτερη». Και αυτό γιατί η αντικειμενικότητα στις κοινωνικές επιστήμες είναι συνήθως συνάρτηση της θέσης του κάθε παρατηρητή ή συμμετέχοντα (π.χ. είναι ο ενδιαφερόμενος ιδιωτικός φορέας, δημόσιος φορέας, φτωχός, πλούσιος, ανήμπορος, υγιής κλπ).
Επομένως, υπάρχει η λεγόμενη «σχετικότητα του καλύτερου» στα κοινωνικά και πολεοδομικά ζητήματα. Στην αρχαία Σπάρτη θεωρούσαν ως καλύτερη λύση, να πετάνε τους ανήμπορους στο Καιάδα αντί να τους φροντίζουν σε κάποια δομή. Ήταν η καλύτερη λύση για κάποιους, όχι όμως και για τους ανήμπορους. Στη σύγχρονη Σπάρτη έχουν αναθεωρήσει. Άρα οι κοινωνικές και δη οι πολεοδομικές επιλογές είναι «σχετικές».
3ον. Άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει «κοινό συμφέρον» στην πόλη. Υπάρχουν μόνο τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης κοινωνικής ομάδας. Συμφέροντα συχνά αντιφατικά και σπάνια συμβιβάσιμα. Η πόλη δεν είναι μηχανή για να έχει μια βέλτιστη λειτουργική διάταξη. Είναι στίβος συγκρούσεων συμφερόντων.
4ον. Πιστεύω λοιπόν, ότι οι προτάσεις καθενός από εμάς επί του επίμαχου θέματος του ΟΤ57 θα πρέπει να εκκινούν και κατά συνέπεια να κρίνονται, από αρχές και κριτήρια που δεν είναι αυθαίρετα, αόριστα και νεφελώδη. Αντίθετα, υπάρχουν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές που τίθενται κάθε φορά από το μετερίζι από το οποίο βρισκόμαστε.
Θα έλεγε λοιπόν κάποιος ότι αν βρισκόμαστε σε μια Δημόσια θέση τότε θα πρέπει να προτάσσουμε το «δημόσιο συμφέρον» σε αντιδιαστολή με μια ιδιωτική θέση όπου η μεγιστοποίηση του «ιδιωτικού κέρδους» είναι καταρχήν θεμιτή.

Σκέψεις για τις προτάσεις που έχουν ακουστεί
1ον. Από την πλευρά του δημοσίου συμφέροντος και της πολεοδομίας, αποτελεί πλήγμα όταν σε μια πόλη, για οποιοδήποτε λόγο, μειώνονται οι Κοινόχρηστοι και οι Κοινωφελείς της Χώροι. Οι χώροι αυτοί είναι τα ιερά τοτέμ της πολεοδομία. Είναι οι χώροι που προορίζονται να εξυπηρετήσουν όλους χωρίς καμία διάκριση, είτε είναι πλούσιοι είτε φτωχοί, είτε είναι λευκοί είτε έγχρωμοι. Είναι οι χώροι της «κοινής ωφέλειας» και της «κοινής χρήσης».
2ον. Στην περίπτωση δε, που συμβαίνει μείωση των ΚΧ και των ΚΦ χώρων, τότε είναι αναμφισβήτητα οπισθοδρόμηση για μια κοινωνία, ιδιαίτερα όταν η μείωση αυτή έχει ως μοναδικό ή ως μερικό στόχο την εμπορική αξιοποίηση ενός χώρου πρασίνου ή ενός κοινωφελούς χώρου σχολείου μετατρέποντάς τον σε πολυτελείς κατοικίες, καταστήματα και γραφεία με την επίκληση της ανάγκης δημιουργίας εσόδων για την στήριξη λειτουργιών του Νοσοκομείου.
3ον. Ακόμη χειρότερα, είναι Μεσαίωνας όταν δημόσιοι φορείς ή αυτοπροσδιοριζόμενα ως Προοδευτικά κόμματα ή Σύλλογοι εργαζομένων με την επίκληση άλλων – υπαρκτών και αδιαμφισβήτητων – κοινωφελών αναγκών και αναγκών χρηματοδότησης του Νοσοκομείου, συνυπογράφουν την κατάργηση θεσμοθετημένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στην πόλη.
4ον. Το αίτημα θα έπρεπε να είναι: «να βάλει το χέρι στην τσέπη το Κράτος» να αγοράσει οικόπεδα για να εξασφαλίσει σωστές υποδομές για το ΔΙΙΕΚ, για βρεφονηπιακό σταθμό για τα παιδιά των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, για να στεγάσει νέους ιατρούς, για να λειτουργήσει η ΜΕΘ κλπ. Η κοινωνία πληρώνει φόρους. Δεν γίνεται να αθωώνουμε το Κράτος βάζοντας ένα δημόσιο φορέα σαν το Νοσοκομείο να αναζητεί επιχειρηματικές λύσεις σε βάρος κοινόχρηστων χώρων για να χρηματοδοτήσει κατά τα άλλα αυτονόητα πράγματα. Επιβάλλεται, το όνομα του συγκεκριμένου φορέα να παραμείνει Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και όχι να μετατραπεί σε Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας Α.Ε. Διότι μετά, ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
5ον. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πρόοδος ούτε «αριστεροσύνη» να προτρέπετε ένα ΝΠΔΔ όπως το Νοσοκομείο να κάνει τον επιχειρηματία σε βάρος ΚΧ και ΚΦ χώρων της πόλης του Αργοστολίου για να καλύψει ελλείψεις σε χρηματοδότηση, σε αναγκαίους χώρους για κρίσιμες λειτουργίες κλπ. Αντίθετα, είναι Νεοφιλελευθερισμός τύπου ΗΠΑ, καθώς στη Δυτική Ευρώπη υπάρχει μακρά παράδοση του κοινωνικού κράτους στις δομές της υγείας και δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Υπάρχει βέβαια μια εξήγηση για αυτήν σας τη στάση. Όταν και εσείς ήσασταν στα κυβερνητικά πράγματα, γράψατε τα προβλήματα του Νοσοκομείου στα παλαιότερα των υποδημάτων σας.
6ον. Πώς θα έκρινε ο μέσος πολίτης την απόφαση ενός Δημάρχου να αποχαρακτηρίσει ένα οικόπεδο του Δήμου με κοινωφελή χρήση σχολείου ή κοινόχρηστη χρήση πρασίνου (προσοχή, όχι το οποιοδήποτε αρρύθμιστο οικόπεδο του Δήμου) και να κατασκευάσει καταστήματα προς ενοικίαση επικαλούμενος την ανάγκη να χρηματοδοτήσει με τα έσοδα τη συντήρηση των άλλων σχολείων;
7ον. Επομένως, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας επιστρέφω το ερώτημα ακριβώς όπως το θέσατε:
«Όμως το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο δεν έπεσε από τον ουρανό! Υπάρχει στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Αργοστολίου (από το 1986!) με συγκεκριμένες χρήσεις γης. Αυτές οι χρήσεις μας είναι περιττές;»
Όταν λέτε τέτοια πράγματα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, πώς στην συνέχεια επίσης λέτε:
«Εδώ θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι κάθετα αντίθετος με την παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας και απαιτεί την αξιοποίησή της υπέρ της Δημόσιας Υγείας και του Νοσοκομείου».
Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ οι χρήσεις του ΚΑΠΗ, του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ, της ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και ο χώρος ΠΡΑΣΙΝΟΥ είναι περιττές;
Είναι προφανές ότι έχετε ξεπεράσει τα όρια του Λαϊκισμού και βρίσκεστε στην πόρτα του Μακαρθισμού.
8ον. Κύριοι του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, είναι επίσης προφανές ότι όταν υποδαυλίζετε μια αντιπαράθεση ανάμεσα στις υπαρκτές και εκρηκτικές ανάγκες του Νοσοκομείου από την μια μεριά και στην ανάγκη της πόλης από την άλλη να έχει κοινωφελείς χρήσεις ΚΑΠΗ, Νηπιαγωγείου κλπ χωρίς να πιέζεται το Κεντρικό Κράτος να καλύψει όλες τις ανάγκες, έχετε υιοθετήσει την κατάπτυστη πρακτική διακυβέρνησης του κοινωνικού αυτοματισμού. Ο κοινωνικός αυτοματισμός έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει το κοινό από την ρίζα του κάθε προβλήματος και να δημιουργήσει εξιλαστήρια θύματα, πάνω στα οποία θα πέφτει η κατακραυγή και τα οποία θα δικαιολογούν την υποχρηματοδότηση των κοινωφελών αναγκών της κοινωνίας. Είναι η τακτική που παλιά ονομαζόταν «διαίρει και βασίλευε» κι είναι πολύ αποτελεσματική, διότι επιτρέπει στις κυβερνήσεις να παρακολουθούν ατάραχες την αλληλοεξόντωση των κοινωνικών εταίρων, χωρίς να λερώσουν καθόλου τα χέρια τους.
Κύριοι της Προοδευτικής Συμμαχίας του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει πάτο το πηγάδι στο οποίο έχετε εισέλθει.
9ον. Το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε ότι υφίσταται ανάγκη για έναν Δημοτικό χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης (δημοτικό χώρο και όχι ιδιωτικό). Υπάρχει και η άλλη άποψη, ότι δηλαδή ο χώρος στάθμευσης στο κέντρο της πόλης θα είναι επιβλαβής. Την σέβομαι απόλυτα και μπορούμε να την κουβεντιάσουμε. Όμως, ο Δήμος ποτέ δεν πρότεινε την ΜΕΙΩΣΗ (ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ) κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων για να φτιαχτεί χώρος στάθμευσης. Αντίθετα, με το πολεοδομικό εργαλείο της «αναπλήρωσης» πρότεινε την μεταφορά τους σε άλλα «αρρύθμιστα» οικόπεδα με αποτέλεσμα το ισοζύγιο κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων να παραμένει το ίδιο για την πόλη του Αργοστολίου.
Το πολεοδομικό εργαλείο της «αναπλήρωσης» προβλέπεται από το νόμο και χρησιμοποιείται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
10ον. Πώς θα κινηθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου; Θα υιοθετήσει την λογική της «αναπλήρωσης» δηλαδή να βρει άλλα οικόπεδα να εξυπηρετηθούν οι χρήσεις του ΚΑΠΗ, του Νηπιαγωγείου κλπ ή θα πάει στην λογική της κατάργησης μέσω της άρσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης; Οι απόψεις που ακούγονται ομιλούν υπέρ της κατάργησης. Το ίδιο λέει και ο Προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας «προοδευτικές» τακτικές κοινωνικού αυτοματισμού. Κατηφόρα και κατρακύλα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.
11ον. Όταν στο παρελθόν, το Υπουργείο Υγείας χρειάστηκε ένα οικόπεδο για να δημιουργήσει ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ – ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ο Δήμος Αργοστολίου δήλωσε παρόν. Προσέφερε δωρεάν και χωρίς κανένα αντάλλαγμα ένα οικόπεδο 2,1 στρέμματα στο ΟΤ 308. Ας μην μιλήσουμε σήμερα για το αν χρησιμοποιείται το εν λόγω κτίριο για το σκοπό για τον οποίο δόθηκε, για τα ΑΜΕΑ ή για το αν έχουν καταλάβει το κτίριο μια σειρά από υπηρεσίες που ουδεμία σχέση έχουν με τα ΑΜΕΑ. Ευτυχώς, μετά την μετακόμιση του Ειδικού Σχολείου εκεί, έχει κάπως επανέλθει η ηθική τάξη.
Άποψή μου είναι ότι ορθώς δόθηκε το οικόπεδο αυτό για να δημιουργηθεί το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.
12ον. Όμως, ο τότε Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Φόρτες έκανε δύο απαράδεκτα λάθη. Το ΟΤ 308 είχε επίσης ρυμοτομικά βάρη. Συγκεκριμένα, προέβλεπε την κατασκευή ενός Νηπιαγωγείου και ενός Παιδικού Σταθμού. Το πρώτο λάθος του τότε Δημάρχου είναι ότι δεν φρόντισε να βρει δύο άλλα οικόπεδα και να χωροθετήσει ένα Νηπιαγωγείο και έναν Παιδικό Σταθμό.
Ναι, καλώς δίνεις το οικόπεδο για ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Συμφωνούμε. Φροντίζεις όμως να καλύψεις κάπου αλλού, σε άλλα οικόπεδα, και τις άλλες κοινωφελείς χρήσεις. Δεν φρόντισε να τις καλύψει και χάθηκαν 2 αναγκαίες κοινωφελείς χρήσεις για την πόλη του Αργοστολίου.
Το δεύτερο λάθος του τότε Δημάρχου κ. Φόρτε είναι ότι δίνοντας το ΟΤ 308 δεν φρόντισε να κάνει συμψηφισμό με το ΟΤ 57. Κάλλιστα θα μπορούσε να είχε δώσει το οικόπεδο του ΟΤ 308 στο Νοσοκομείο ως ΝΠΔΔ του Υπουργείου Υγείας με αντάλλαγμα το 50% του ΟΤ 57. Όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, ήταν λάθος η προσέγγισή του. Τώρα που το Νοσοκομείο κάνει έξωση στο Δήμο χάνονται άλλες 2 κοινωφελείς χρήσεις (ΚΑΠΗ και νηπιαγωγείο) που θα μπορούσαν να έχουν διατηρηθεί αν ο τότε Δήμαρχος φρόντιζε να αποκτήσει το 50% του ΟΤ57.
Συνολικά λοιπόν, οι ενέργειες του τότε Δημάρχου Αργοστολίου κ. Φόρτε, προκάλεσαν την απώλεια 4 κοινωφελών χώρων στην πόλη του Αργοστολίου ενώ θα μπορούσε και το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ να έχει τακτοποιηθεί και οι 4 κοινωφελείς χώροι να έχουν διασωθεί.

Επίλογος
1ον. Παρά τις αιχμές κατά του Δήμου που έχουν αφεθεί από διάφορες πλευρές το τελευταίο διάστημα, πιστεύω ότι ο Δήμος πρέπει να παραμείνει αυστηρά στη γραμμή της λογικής. Δεν πρέπει η σχέση Νοσοκομείου και Δήμου να διαταραχτεί. Άλλωστε το Νοσοκομείο είναι κάτι πολύ ευρύτερο της διοίκησης και των εργαζομένων του. Είναι κυρίως οι ασθενείς του που έχουν ανάγκη υπηρεσιών υγείας. Όπως και ο Δήμος είναι πολύ ευρύτερος του όποιου Δημοτικού Συμβουλίου και του όποιου Δημάρχου είτε λέγεται Τσιλιμιδός, Παρίσης ή Μιχαλάτος. Είναι οι δημότες του που έχουν ανάγκη για νηπιαγωγεία, πλατείες, πάρκα αλλά και για υπηρεσίες υγείας.
Οι πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού που προσπαθεί να εισάγει ο Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικαστέες.
2ον. Ο Δήμος πρέπει να δηλώνει παρόν στις ανάγκες και στα προβλήματα του Νοσοκομείου και να συνεισφέρει με ότι μέσο μπορεί.
3ον. Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ θέλω να υπενθυμίσω ότι η δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος της χώρας έχει καλυφθεί προ πολλού από την ΝΔ. Δεν χωράει άλλους. Για λόγους πολυφωνίας, χρειάζεται και ένα κόμμα στα αριστερά. Ας μην βιάζονται λοιπόν να υιοθετούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές τύπου ΗΠΑ απλώς και μόνο επειδή έχουν εμπάθεια με το Μιχαλάτο. Εκθέτουν το κόμμα τους και την αριστερά. Είναι κρίμα σε τοπικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μαριονέτα στα χέρια ενός πολύ συγκεκριμένου εμπαθούς ατόμου.
4ον. Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ανουσάκης αποκάλυψε δημόσια ότι στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές ο αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε συμφωνία στήριξης του κ. Παρίση την δεύτερη Κυριακή των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών. Ενώ συνήθως είσαστε λαλίστατοι, δεν είδαμε να εκδώσετε κάποια απάντηση διάψευσης του κ. Ανουσάκη. Είναι ψεύτης ο κ. Ανουσάκης ή λέει την αλήθεια; Η σιωπή δεν αποτελεί απάντηση. Προφανώς, δεν θιχτήκατε από τις αποκαλύψεις του κ. Ανουσάκη. Σήμερα βέβαια, επιτίθεστε και στο κ. Παρίση μέσω της ανακοίνωσής σας. Γιατί; Μήπως χαλάρωσε η συμμαχίας σας;
5ον. Όταν βρεθήκατε στα πράγματα και αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας για πολλά χρόνια, δεν επιδείξατε καμία ευαισθησία απέναντι στο Νοσοκομείο και στα προβλήματά του. Το ότι η χώρα βρισκόταν σε μνημονική κατάσταση δεν αποτελεί δικαιολογία διότι, είχατε το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Συνοχής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και πολλά άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία στα χέρια σας. Δεν φιλοτιμηθήκατε όμως να διαθέσετε έστω 1 εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο να σοβαντίσετε μερικές ρωγμές από το σεισμό.
Είχατε την ευκαιρίας σας. Μην μεταθέτετε τώρα τις ευθύνες σας αλλού. Δεν σας φταίει η Δημοτική Παράταξη Μιχαλάτου αν ο σημερινός βουλευτής της «κοινωνικά ανάλγητης Δεξιάς» σας έχει κατεβάσει τα αριστερά, φιλολαϊκά «παντελόνια» και είναι κάθε βδομάδα έξω από το γραφείο του Υπουργού Υγείας πιέζοντας να ενταχθεί το Νοσοκομείο στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Κάθε φορά που βγάζετε ανακοίνωση για το Νοσοκομείο, η κοινωνία λέει ότι κλαίτε σαν πράσινοι, Αφρικανικοί Κροκόδειλοι. Αυτά παθαίνει όποιος συμπεριφέρεται σαν τον Τέττιξ τον Πληβείο ο οποίος μόλις ανέβει από τα υπόγεια της γης στο δέντρο αλλάζει ιδεολογικό περίβλημα και αρχίζει το τραγούδι. Να αναζητήσετε ευθύνες στα άτομα που σας καθοδηγούν γιατί ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος.

Διονύσιος Μινέτος
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed