Οι δημοτικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκοντας να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία απέραντη οικονομική ζώνη που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όπότε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας των 300 ευρώ και να τους έχουν στη διάθεσή τους εφτά μέρες τη βδομάδα με εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κατεβάσει το νέο αντίεργατικό νομοθετικό έκτρωμα που εκτός από την επιβολή 10 ώρες εργασίας προβλέπει και την ελεύθερη συμφωνία μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη καθιστώντας τον έτσι έρμαιο του εργοδότη. Εκτός από αυτό η σημερινή κυβέρνηση υιοθετώντας το πόρισμα της επιτροπής σοφών της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κόψει το ανθυγιεινό επίδομα σε χιλιάδες δικαιούχους. Συνάδελφοι εμείς οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους κλάδους των εργαζομένων ενώνοντας τις δυνάμεις μας για μία ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση ενάντια στην κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν. Λέμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα. Απαιτούμε:
Να μην υπάρξει καμία περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος
Να αυξηθούν οι μισθοί που παραμένουν παγωμένη αρκετά χρόνια
Να αποκτήσουν μόνιμη εργασία όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να σταματήσει αυτό το καθεστώς ομηρίας στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου
Να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός
Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης
Να πάει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
Να στηριχθεί το ΕΣΥ
Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση δημοσίων οργανισμών και φορέων
Να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη 48 08/21 καθώς να καταργηθούν όλοι οι νόμοι πού ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση
Συνάδελφοι όλοι στην αυριανή απεργία. Πάμε δυνατά για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Πάμε δυνατά. Καλό αγώνα να έχουμε.

Σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Ο πρόεδρος, Βλάχος Παναγής
Ο αντιπρόεδρος, Μιχάλης Αγγούριας
Ο γραμματέας, Γεράσιμος Καραντινός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed