Οι Γερμανοί… ξανάρχονται, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν έδεσε το πρωί στο Αργοστόλι, όλα ήταν στην εντέλεια στο μπαστούνι μετά τα παρατράγουδα

Η φετινή σεζόν, μέσω της θάλασσας, άνοιξε σήμερα το πρωί για την Κεφαλονιά. Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με ακραιφνώς Γερμανούς τουρίστες έδεσε στο Αργοστόλι και η αισιοδοξία ήταν διάχυτη σε όλους όσους έσπευσαν, είτε για δουλειά είτε για βόλτα σε αυτή την άφιξη.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το μπαστούνι ήταν πεντακάθαρο, τα φώτα και τα πίλαρ στη θέση τους, αφού για τρεις ημέρες τα συνεργία του Δήμου Αργοστολίου και του Λιμενικού Ταμείου είχαν πάρει φωτιά. Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 1100 επιβάτες, όλοι ή σχεδόν όλοι από την Γερμανία (υπήρχαν μερικοί Αυστριακοί και μερικοί Σουηδοί), αλλά πολλοί εξ αυτών δεν βγήκαν για να πάνε σε εκδρομές ή να περπατήσουν στο Αργοστόλι. Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε περί τα 250 άτομα δεν ξεμύτισαν από το πλοίο, γύρω στα 350 πήγαν στις εκδρομές σε Μελισσάνη, Δρογκαράτη και Μύρτο και οι υπόλοιποι βγήκαν για την βόλτα τους στην πρωτεύουσα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός πως οι περισσότεροι από αυτούς που επέστρεφαν στο πλοίο το μεσημέρι δεν κρατούσαν κάποια τσάντα, που σημαίνει ότι δεν χάλασαν χρήματα στο Αργοστόλι για να ψωνίσουν τοπικά προϊόντα ή κάποιο σουβενίρ από το νησί μας. Το γεγονός αυτός έβαλε σε προβληματισμό για το πως θα κινηθεί η σεζόν, αφού μπορεί να ξεπεράσουμε τις 150 αφίξεις, αλλά η οικονομική δυνατότητα των επισκεπτών ίσως παίξει τον αρνητικό ρόλο της στην προσπάθεια αρκετών επαγγελματιών να βγουν από το τέλμα των δύο τελευταίων ετών λόγω του κορωναϊού. Ας ελπίσουμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα με τα επόμενα κρουαζιερόπλοια που αναμένονται στο Αργοστόλι.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed