Ο κακός καιρός, το… σκούριασμα λόγω κορωναϊού και το απόγευμα της Πρωτομαγιάς δεν άφησαν πολλά περιθώρια στον 10ο Βαλλιάνειο Αγώνα Δρόμου

Τα κατάλοιπα του κορωναϊού χτύπησαν τον φετινό Βαλλιάνειο Αγώνα Δρόμου στο Αργοστόλι, αφού όλοι μας φανήκαμε λίγο… σκουριασμένοι. Η κακή «αγωνιστική» μας κατάσταση και τα τερτίπια του καιρού σκέπασαν την αίγλη ενός πολύ μεγάλου γεγονότος.
Μπορεί οι διοργανωτές να το φώναζαν μέρες τώρα ότι ο φετινός αγώνας θα είναι κάτι σαν… ξεσκούριασμα και αυτό επαληθεύτηκε. Ωστόσο, το τεράστιο λάθος δεν ήταν τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά στο οργανωτικό, αφού για πρώτη φορά, πέρα από την ιδιαιτερότητα της ημέρας (Πρωτομαγιά) ο αγώνας έγινε απόγευμα και όχι πρωί όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό στοίχισε, αφού ούτε πολύς κόσμος φάνηκε στην πλατεία, ούτε υπήρχαν τόσες πολλές συμμετοχές και βέβαια η βροχή που ξεκίνησε πέντε λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Οι αθλητές έτρεξαν τον γύρο της Λάσσης, μια απόσταση γύρω στα 8 χιλιόμετρα και μετά από 35 περίπου λεπτά το νήμα έκοψε πρώτος ο Χρήστος Στεφανάτος. Ένα λεπτό αργότερα εμφανίστηκε και η πρώτη γυναίκα, η Ανδριάννα Βασιλάτου. Τα αποτελέσματα ήταν:
ΑΝΔΡΕΣ
1ος Χρήστος Στεφανάτος
2ος Σταύρος Τουλάτος
3ος Τάσος Κωνσταντάτος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η Ανδριάννα Βασιλάτου
2η Κατερίνα Καταμπέτσου
3η Μαρία Καπατσώρη
Νωρίτερα από τον αγώνα των ενηλίκων υπήρξε αγώνας των μικρότερων ηλικιών, που πραγματοποιήθηκε στην οδό Βαλλιάνου μπροστά από την Περιφέρεια με τερματισμό την πλατεία. Η συμμετοχή ήταν μικρή, ωστόσο όλοι οι λιλλιπούτειοι αθλητές είχαν την ευκαιρία να τρέξουν και να πάρουν τα μετάλλιά τους. Στις απονομές βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Σαμούρης, ο υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου, Βίκτωρας Ρουχωτάς, καθώς και η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα το 2023 και αφού… ξεσκουριάσαμε φέτος, του χρόνου θα… σκίσουμε.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed