Σαφάρι της Εφορίας χθες το βράδυ στο Αργοστόλι, σε πάνω από 30 επιχειρήσεις έγιναν έλεγχοι και έπεσαν κάμποσα πρόστιμα, μικροεντάσεις με τους θαμώνες

«Βγήκε ο… χάρος παγανιά» κατά το κοινώς λεγόμενο, σαφάρι ελέγχων της Εφορίας είχαμε χθες το βράδυ στο Αργοστόλι. Πάνω από 30 επιχειρήσεις μπήκαν στο στόχαστρο των εφοριακών, που με κλιμάκια «κύκλωσαν» την πρωτεύουσα του νησιού μας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις της πλατείας πέρασαν από κόσκινο, όπως και αυτές στην παραλιακή λεωφόρο και στην Ριζοσπαστών. Έπεσαν αρκετά πρόστιμα, αλλού μεγαλύτερα και αλλού μικρότερα για παραβάσεις, ωστόσο δεν έλλειψαν και οι μικροεντάσεις μεταξύ των επαγγελματιών και των ανθρώπων των κλιμακίων. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το… κράξιμο που έφαγαν οι εφοριακοί από πελάτες των καταστημάτων, όταν πλησίαζαν για να ελέγξουν αν υπήρχαν οι αποδείξεις του φαγητού ή του ποτού στο τραπέζι τους. Η χθεσινή ήταν η πρώτη μεγάλη εξόρμηση της Εφορίας στο Αργοστόλι τη φετινή τουριστική σεζόν και όσο αυτή προχωράει θα εντείνονται οι έλεγχοι. Πάντως, κατά γενική ομολογία οι επαγγελματίες ήταν σωστοί απέναντι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed