Ο Μάο Τσε Τουγκ ξεκίνησε από την ύπαιθρο για να καταλάβει το Πεκίνο, Ανουσάκης και Τζωρτζάτος έχουν αφετηρία τον Μακρύ Γιαλό προς την δημαρχία Αργοστολίου

Όλοι οι μεγάλοι επαναστάτες έχουν ξεκινήσει από την ύπαιθρο για να καταλάβουν την εξουσία. Το έκανε ο Μάο Τσε Τουγκ στην Κίνα, ο Τσε Γκεβάρα στη Λατινική Αμερική και ο Λένιν στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
Βέβαια, σε όλες αυτές τις ιστορίες των επαναστάσεων υπήρξαν και εξαιρέσεις, όπου οι ηγεμόνες είχαν πρόσκαιρες νίκες και στη συνέχεια έσπασαν τα μούτρα τους, αφού τελικά ο λαός δεν τους δέχθηκε μετά τις ενέργειές τους που ακολούθησαν τις επαναστάσεις. Φαίνεται ότι στην Κεφαλονιά και ειδικότερα στον Δήμο Αργοστολίου πάμε να ζήσουμε τα γεγονότα σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή. Ο νυν Δήμαρχος, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ξεκίνησε την επανάστασή του από τις… στέπες της Λειβαθούς και κατάφερε μετά από αρκετές χαμένες μάχες να φτάσει στην εξουσία του Μητροπολιτικού Δήμου του νησιού μας. Όπως όμως δείχνουν τα πράγματα ο Θεόφιλος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην διακυβέρνηση του Δήμου και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες μουρμούρες και μάλιστα έντονες από τους πολίτες είτε απλούς καθημερινούς δημότες είτε επαγγελματίες. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει η προσπάθεια ανατροπής του σημερινού καθεστώτος από τον Νίκο Ανουσάκη και την παρέα του και όσο περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες ο Δήμαρχος αρχίζει να νοιώθει καυτή την ανάσα του νέου συνδυασμού «Δήμος Αργοστολίου, Παρών και Μέλλον» με επικεφαλή τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ. Μάλιστα, σήμερα το πρωί το στρατηγείο του συνδυασμού μεταφέρθηκε στον Μακρύ Γιαλό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταστρωθεί ήδη τα πρώτα σχέδια για την έναρξη της φθινοπωρινής επίθεσης. Ένας από τους στρατηγούς του Νίκου Ανουσάκη, ο Γιώργος Τζωρτζάτος ανυπομονεί να ξεκινήσει αυτή η μάχη ελπίζοντας πως με σωστές κινήσεις ο επαναστάτης της… στέπας, Θεόφιλος Μιχαλάτος, θα ξαναγυρίσει εκεί που ανήκει, στις… στέπες της Λειβαθούς.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed