Κινδυνεύεις να μείνεις ανάπηρος πηγαίνοντας για μπάνιο στην παραλία Κανάλι κάτω από τα Βλαχάτα, πλήρης εγκατάλειψη από την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου

Μια από τις παραλίες που δεν σου γεμίζουν το μάτι στην Κεφαλονιά είναι το Κανάλι, που βρίσκεται μεταξύ στα Λουρδάτα και το Τραπεζάκι και αποκαλούσε ανέκαθεν την παραλία σήμα κατατεθέν των κατοίκων των Βλαχάτων.
Δυστυχώς, η συγκεκριμένη παραλία έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της και οι κάτοικοι του χωριού που την επισκέπτονται κινδυνεύουν να γυρίσουν ανάπηροι στα σπίτια τους, αφού για να φτάσουν εκεί πρέπει να κάνουν τον… ταρζάν. Το μονοπάτι που οδηγεί στο Κανάλι έχει σχεδόν κλείσει από τα χορτάρια, ενώ σε μερικά σημεία του είναι πολύ επικίνδυνο αφού έχουν υποχωρήσει τα χώματα και έχουν δημιουργηθεί τρύπες. Το χειρότερο όμως είναι η σκάλα που οδηγεί από το μονοπάτι στην παραλία, μια σκάλα που δύσκολα θα χρησιμοποιούσαν ακόμη και… φυλακισμένοι προκειμένου να αποδράσουν. Η παραδοσιακή αυτή παραλία των Βλαχάτων έχει αφεθεί στην μοίρα της από την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, ενός Δημάρχου που όταν μικρός ή σε εφηβική ηλικία εκεί περνούσε τις περισσότερες ημέρες του καλοκαιριού πηγαίνοντας για μπάνιο. Ένας ακόμη συναισθηματικός λόγος για να ξοδέψει ο Δήμος μερικά χρήματα (ακόμη και με απευθείας ανάθεση) για να έχουν οι κάτοικοι του χωριού ασφαλή πρόσβαση στην αγαπημένη τους παραλία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed